Pärnumaal talus elav kirjanik Kati Murdmaa(43) rääkis Buduaarile, et tema jaoks on lähenev 14. veebruar saanud erilise tähenduse mitte seepärast, et see on valentinipäev, vaid hoopis ühe teise olulise sündmuse tõttu. Nimelt ületas ta just siis oma hirmu taas hobusega ratsutada ning võistelda

Kati jaoks ei tähendanud valentini- ehk sõbrapäev veel aasta tagasi midagi erilist. “Varem ei tähendanud valentinipäev mulle muud kui “Hamlet” Ofelia laulukest, mida ta hulluksläinult laulis: “On homme valentinipäev, ma tahan olla Valentinaks sul…”

“Kuid paar aastat tagasi kukkusin just sõbrapäeval oma hobusega nii hullusti üle pea, et õlasidemed ei võimaldanud paar kuud kätt tõsta. Aasta tagasi aga võistlesin just sõbrapäeval hobusel Honda ennast ja hirmu ületades – ja see andis sõbrapäevale erilise tähenduse. Aitäh, Honda!” meenutab kirjanik.

Sõbrapäev on Kati meelest päev mitte vaid sõpradele ja kallimatele, vaid kõigile. “See on päev KÕIGILE. Arvan, et piir sõpruse ja armastuse – nagu ka armastuse ja vihkamise – vahel on õhkõrn.”