Tantsusaates end inimeste südametesse tantsinud Marko Kiigajaan räägib, et ta on loomult positiivne inimene ning konfliktidesse reeglina ei satu. Seega pole mehel ka midagi, mida südamelt ära rääkida. “Mul ei olegi väga midagi südamel, sest olen väga positiivne inimene ja alati särtsakas ning energiline. Paneksingi inimestele südamele, et ärge mossitage nii palju,” räägib Kiigajaan Gossip.ee-le.

Marko Kiigajaan, olete vist saarlane, millal on teie sünnipäev ning kus asub sünnikodu?
Ma olen sündinud Pärnus (07.12.1987) ja suurema osa oma lapsepõlvest olen seal ka elanud. Isa on kihnalane ja ema on pärit Häädemeeste kandist. Lapsena veetsin peaaegu kõik oma suvevaheajad Kihnus. Praegugi kavatsen igal vabal võimalusel seda pisikest saart külastada, et sugulaste ja sõpradega lõbusalt aega veeta ning vanu toimetamisi, tegemisi meenutada. Vanemate kodu asub Pärnus. Kahjuks olen sinna viimasel ajal vähe sattunud, kuid kavatsen suvel selle pisikese vea parandada.

Kas teil peres või lähisugulaste huldas ka mõni kuulus sugulane on, kes üleriigi tuntud?

Praegu kohe nagu ei meenugi, kuid kindlasti neid inimesi on. Sugupuud uurima hakates võib nii mõndagi huvitavat leida.

Mis on teie huvialad peale tantsimise?

Minu tegevused ja huvialad on seotud kindlasti väga palju spordiga. Suurimaid suviseid kirgi on rannajalgpall, kus mul on moodustamisel ka päris oma klubi, mis on viimase aastaga tõusnud vägagi arvestatavaks meeskonnaks rannajalgpalli liigas. Arvan, et Eestis ei ole rannajalgpallurit, kes ei teaks meie meeskonna nime. Aktiivselt tegelen veel ka korvpalliga ja võimalusel harrastan ka kergejõustikku.

Südamelt ära?
Mul ei olegi väga midagi südamel, sest olen väga positiivne inimene ja alati särtsakas ning energiline. Paneksingi inimestele südamele, et ärge mossitage nii palju ja olge üksteise vastu sõbralikumad ning kindlasti pöörake rohkem tähelepanu oma lähedastele sõpradele ja tuttavatele.

Kuidas näeb välja üks päev Marko Kiigajaani elust, kas oleksite nõus kirjeldama?

Väga hea küsimus. Oleneb nüüd sellest, millist päeva kirjeldama peaksin. Viimased nädalad on olnud väga kiired ning täis tegemisi. Kaks nädalat tagasi lõin käed Koolitantsu meeskonnaga ning pooled päevad nädalast tiirutame mööda Eestit ringi ning vaatame ja hindame noorte tantsuoskusi. Neil päevil ei jää muuks eriti aegagi. Tartus ja Pärnus vaatasime ära pika päeva jooksul peaaegu sada tantsu. Väsitas ikka ära küll, kuid samas sain sealt väga positiivse laengu ja palju energiat juurde. Puhkad öösel natukene ja oled järgmise päeva hommikul värske ning valmis uuteks tantsudeks. Hetkel ei möödu mu elus ühtegi päeva ilma tantsuta.

Kuidas meenutate “Tantsud tähtedega” esinemisi teles ning kaadritagusid momente?

Pean tunnistama, et need esinemised pakkusid mulle kui tantsijale ja koreograafile vägagi huvitavaid ja mitmekülgseid emotsioone. Ütleme nii, et igav ei hakanud. Sattusin nii mõnigi kord pisut ootamatusse olukorda, millest suutsin endalegi üllatuseks vägagi edukalt välja tulla. Sellised momendid annavad saatele väga palju värvikust juurde ja televaatajatele see kindlasti meeldib. Mis puutub kaadritagustesse momentidesse, siis need jäävadki kaadritagusteks ja ei kuulu avalikustamisele.

Kes on olnud teie kõige parem õpilane senini?

Kõik minu õpilased on väga tublid ja olen nendega ülimalt rahul. Näen ju kõrvalt, kui suure töö nad on ära teinud.

Kas suhtlete Ithaka Maria Rahulaga ka edasi, või piirdus suhtlemine ainult telesaates osalemisega?

Loomulikult suhtleme me edasi, sest saame väga hästi läbi. Meil on siiani tulekul mõningad esinemised ning seetõttu jätkame ka treeninguid. Oleme mõlemad maksimalistid ja ei saa endale lubada, et teeme midagi üle jala või poole jõuga.

Mis on teie tulevikuplaanid?
Ma ei vaata üldiselt väga kaugele tulevikku ette, sest elan ühe päeva korraga. See on minu moto ja jään sellele truuks. Loomulikult on mul omad soovid ja unistused, kuid neist ma veel ei räägiks.

Kes on teie arvates Eestis tõelised superstaarid? Kas oleksite nõus mõned nimed nimetama?

Kentsakas küsimus. Eesti on nii pisikene ja siin tunnevad ju kõik teineteist. Ma ei tea, kas meil ongi tõelisi superstaare. Olen näinud mõningaid küsitlusi, kus uuritakse erinevatest rahvustest pärit inimeste käest, kus asub Eesti. Vähesed on suutnud sellele küsimusele korrektselt vastata. Pakuksin, et tuntuimad eestlased võiksid olla Kaido Höövelson, Joel Lindpere, Kaia Kanepi ja Kerli, kes end Ameerikas tõeliselt tõestanud on. Eestis on suurema tähelepanu all siiski lauljad, näitlejad ja poliitikud, sest kohalik meedia kajastab nende tegemisi ja toimetamisi kõige rohkem.

Mida arvate valimistest ja valimisseadusest?

Kui ma kunagi peaksin ise poliitikasse astuma ja valituks saama, siis vastaksin sellele küsimusele uuesti. Kas nii sobib? Poliitikute palagani kõrvalt jälgides ma lausa pean sellele küsimusele läbi huumoriprisma vastama. Minu arvates võiks inimeste poolt antud häältel olla suurem osakaal. Ära tuleks kaotada igasugused niinimetatud peibutuspardid ja ka edasi kantavad mandaadid. Miks on võimalik üldse anda häält inimesele, kes ei tahagi riigikokku minna?

Keda teie näeksite tulevase peaministrina ja presidendina?

Ma arvan, et meie praegune president on vägagi hästi oma ametis hakkama saanud ja võiks veel jätkata teisegi ametiaja. Peaministriga olen samuti rahul, sest ta on riigi juhtimisega ka keerulistel aegadel hakkama saanud. Alati on virisejaid ja vingujaid, kuid ma ei ise ei kuulu sellisesse gruppi. Niipalju, kui on inimesi, on ka arvamusi. Loomulikult saab kõike teha veel paremini, aga ma arvan, et ta on olnud mees omal kohal. Tulevikus näeksin üheks potentsiaalseks kandidaadiks ka Sven Mikserit. Väga ambitsioonikas noor poliitik, kellel on vägagi selge visioon asjadest, millega ta soovib tegeleda. Mina eelistan poliitikutes eelkõige otsekohesust ja reaalsuse tunnistamist. Igasugune udutamine ärritab mind pehmelt öeldes „natukene“.

Millist raadiojaama kuulate, mis on teie lemmiksaated teleekraanilt?

Viimasel ajal vaatan vähe telekat ja raadiot ei kuula ka peaaegu üldse. Uudiste ajaks mamõnikord ikka satun teleka ette.

Loe lisaks:
Marko Kiigajaan Gossip.ee-le: Evelyn Sepp ei käinud mind tantsusaates segamas

Marko Kiigajaan räägib Gossip.ee-le oma tantsupartner Ithaka Mariast