Vabakutseline kirjamees Hillar Kohv, kel Gossip.ee’ ski oma rubriik “Kohvipaus”, räägib, et on väga õnnelik, et Margarita Voites teenetemärgi sai.

“Üle-eelmisel aastal, mil nägin Pealtnägijas saatelõiku Margarita Voites‘ ega, kus primadonna teatas, et ta pole siiani Eesti riigilt saanud ühtegi aumärki ega tunnustust ning samas on Voites ju NSVL rahvakunstnik, võtsin asja käsile ning kodanikualgatuse korras täitsin ära presidendi veebilehel vastava ankeedi. Nüüd siis on mul hea meel tõdeda, et tänu minule saab ka ooperilaulja väärilise tasu Eesti riigilt,” rõõmustab Hillar Kohv ning usub, et just tema käsi ja algatus Voitese teenetemärgi saamisele kaasa aitas.

“Järgmisel aastal tahaks, et riikliku teenetemärgi saaks ka Eesti Orvuna Kasvanute Liidu esinaine ja Tallinna noortekodu Kodu Paik juhataja Tiina Koidu, kes sai ka Eestimaa Uhkuse tiitli läinud aasta lõpul TV3-e galal ning talle andis auhinna üle Kristina Šmigun-Vähi.” Hillar paljastab Gossip.ee-le, et ka viimases oli ankeedi täitmisel just tema käsi mängus.

“Tiina Koidu on samuti igati väärt saama presidendilt teenetemärki, sest ta teeb väga tänuväärset tööd, mida kahjuks Eesti riik vajalikul tasemel ei väärtusta.”