Reporteri veebireporter Urmo Tamm on aktiivne noormees, kellele jooksevad huvitavad loos lausa ise sülle. “Kui ma olen sattunud huvitavasse situatsiooni või vestlen mõne huvitava ja leidliku inimesega, on juhtunud, et pea kohal hakkab järsku justkui “pirnike” põlema. Siis on selge, et sellise loo ma homme teengi,” räägib Urmo Gossip.ee-le.

Urmo Tamm, millal on teie sünnipäev ning kus sünnikodu?
Olen sündinud 27.augustil 1987 a. Sünnikodu on mul Nõmmel Pääskülas.

Kuidas sattusite Kanal 2- e reporteriks? Kas mäletate ka oma esimest tööpäeva?

Ma olin oma peas vaaginud seda mõtet tükk aega, et peaks midagi naljakat tegema, kas siis lühifilmi klippe või midagi sarnast. Kui aga minu hea sõber Erki Tangsoo Kanal 2-st pakkus välja sellise mõtte, et hakkaks veebireporteriks Reporter.ee-s, lõi see asjad selgemaks.

Esimene päev oli lõbus. Erki ei teadnud midagi filmimisest ja ta hoidis põhimõtteliselt kaamerat esimest korda käes. Mina aga hoidsin esimest korda Kanal 2-e mikrofoni. Üllataval kombel oli Erkile aga kaamera kui kätte loodud, mina aga üritasin olla nii hea kaamera ees kui võimalik. Tagantjärele mõtlen, et ma oma esimest kaameraproovi väga ei nautinud ja mul oli isegi piinlik. Praegu on sellega aga juba vastupidi.

Olete alles noor mees, kas põnevad eksperimendiideed on saate tarvis kerged tulema?
Kui ma olen sattunud huvitavasse situatsiooni või vestlen mõne huvitava ja leidliku inimesega, on juhtunud, et pea kohal hakkab järsku justkui “pirnike” põlema. Siis on selge, et sellise loo ma homme teengi. Üksi istudes ja vägisi punnitades ei tule lood kindlasti nii kergelt. Üldiselt mul probleeme ei ole ja lood tekivad meil Erkiga hoobilt. Väga paljud loo ideed tulevad ka Erkilt.

Kuidas oli teha saatelõiku Anu Saagimiga – näiteks see ajakirja Just! matuste lugu?

Täitsa tavaline tunne oli, aga kui aus olla, siis olen natuke elevil ka. Tundus, et asjad on kontrolli all senimaani, kuni Anu mind šampusega läbimärjaks pritsis. Siis lasin asjadel omasoodu kulgeda. Ettevõtmine oli irooniline ja minu meelest ka naljakas, jäin selle klipiga väga rahule.

Milliega veel tegelete… millised on teie hobid?

Sportlikuma poole pealt nii palju, et käin hetkel Audenteses fitnessis, ujumas, jõusaalis ja kasutan kõiki treeningvõimalusi, mida seal pakutakse. Ebatervislike hobide hulka kuulub mul võibolla liigne peolembus.

Millist raadiojaama kuulate ning mida vaatate meelsasti TV-st?
Eesti raadiotest ma kuulan ainult Raadio 2-te, sest sealt lastake teatud päevadel sellist muusikat, mis mulle täpselt meeldib. Kuulan ka internetiraadioid. Telerist vaataksin heameelega ainult dokumentaalfilme, neid ma armastan. Kui head dokumentaali ei tule, siis lepin kõige muuga ka. Viimasel ajal olen veel vaadanud “Sopranosid” – see ja “Dexter” on üks mu lemmiksarjadest.

Millised on teie tulevikuplaanid?

Ma loodan, et minu enda pitsa restoranikene Mustamäel Siili peatuses avab peagi oma uksed.