Lauljanna Marju Marynel Kuut räägib Gossip.ee stiilirubriigis, et on alati armastanud massist erineda ning rõivaid, mida tema juba aastate eest kandis, nimetatakse alles nüüd popiks. “Olen märganud, et on väga palju asju-olukordi, kus inimesed põlastasid mind mõnda asja või riietust kandmas. Hiljem olen samu inimesi kõike seda ise kandmas näinud, sest seda on „heaks kiitnud“ ju moeajakiri. Silmakirjalikus!”

Kas te olete pigem emotsionaalne või ratsionaalne ostja?
Kindlasti ratsionaalne ostja! Ma pole kunagi olnud nii rikas, et emotsionaalselt ostusi teha. Väljaarvatud nõuka ajal…

Kas on mõni rõivaese, aksessuaar või muu toode, millest te poes ükskõikselt ei möödu?

Viimasel ajal pole ma juba aastaid midagi sellist näinud, mis mind hetke pärast seda meenutama sunniks! Olen ju praktiliselt kõik need ajad läbi elanud ja näinud, ka kandnud, mis paljudele alles uue ja põnevana näib. Väga palju on nüüd maailmas käibel just neid rõivaid või muud sellist, mida ma juba sada aastat tagasi kandsin ja endale ise munserdasin. Kuigi mass pole kunagi aksepteerinud mu ennetusi ennem, kui seda juba Moeajakirjades näha sai.

Olen märganud, et on väga palju asju-olukordi, kus inimesed põlastasid mind mõnda asja või riietust/seljakotti/grungesaapaid/tumedamaid prille jne kandmas. Hiljem olen samu inimesi kõike seda ise kandmas näinud, sest seda on „heaks kiitnud“ ju moeajakiri jne. Silmakirjalikus!

Näiteks –  minul on need asjad kõik praktilisuse pärast. Seljakoti kandmist alustasin, kuna peale rasket haigust ei tohtinud ma käte otsas midagi rasket kanda. Tumedamaid prille olen kandnud juba alates 16-st aastast saati, kuna mu silmad ei talu erksat valgust. Inimesed võiksid põlastamise asemel pigem mõelda, et äkki on ese, mida kantakse, sellele inimesele ka praktiline ja vajalik?! :-)

Kui palju kulutate kuus keskmiselt riietele? Mis on olnud teie kõige n-ö pööraseim ost?

Hahahaaa! Sorry, ma pole enam ammu teismeline, et mu ostud oleksid pöörased! Kui kuus vahel ei saa pennigi, siis pole ka võimalik midagi osta,  veelvähem riideid!

On teil mõni lemmikkauplus Eestis, välismaal? Milliseid brände te eelistate?

Kahjuks, ma ei ole brändi-inimene! Mulle peab asi ehk produkt meeldima, sellest piisab. Kuigi tihti pole endale ka neid asju lubada saanud, mis meeldib, sest need maksavad tavaliselt väga palju rohkem, kui mul maksta oleks.

Millistes rõivastes tunnete end kõige mugavamalt ja paremini?

Ma ei oska seda kirjeldada. Aga ilmselt nendes, mida olen endale ostnud. Kuigi praegu on nii, et kõik riided on jäänud nii suureks ja on nagu kotid seljas. Peaksin ostma nii mõnegi uue ja praeguse numbri järgi riide selga, aga siis peaksin jälle laste poest otsima minema. Rahadega on aga praegu nii, et Eestist välja hetkel ei saa ja siit polegi mõtet midagi osta, sest kõik on nii võimatult kallis, mis samas mujal maailmas oleks täiesti normaalse hinnaga saada!

Mida te iial ei kannaks… Mis on kõige suuremad moeapsud, mis silma riivavad?

No, moeaps! Ma ise ei ole kunagi moe järgi käinud, siis pole minagi mingi teiste arvustaja..Igal oma „häbi-piir“ –  palju see talle lubab. See, mis inimene kannab, see peakski tema jaoks moes olema. Sellepärast oli LA-s hea elada, sest seal just selline mõtteviis inimestel oligi  ja see annab vabaduse –  mitte hulluks minna iga riidehilbu pärast. Ma ise ei kannaks sellistest materjalidest riideid, mis praegu ehk jube popid on, kuid minu mälestuses olid mu vanaemal sellise potilapid ehk köögirätt jne. , või mingid, tüüpilised nõukaaja kardinad.

Loe lisaks:
Maryn Kuut Gossip.ee-le: “Uut lehekülge keerates hakkasin märkama neid külgi, mis mulle üldsegi ei meeldinud”

 


[ot-gallery url=”gallery/marju-marynel-kuut-inimesed-v%c3%b5iksid-p%c3%b5lastamise-asemel-pigem-m%c3%b5elda-et-%c3%a4kki-on-ese-mida-kantakse-sellele-inimesele-ka-praktiline-ja-vajalik”]