Kuna Eesti SKPst moodustab ligi 25% turismisektor, peaks just see sektor olema praegu majanduse prioriteet, ütles rahvusvaheline turismiekspert Pierre Blime.

Horizon Development Balticsi juhtiv partner Blime leiab, et Eesti turismisektori kasvu pärsivad enamasti kaks tegurit: kalliks muutunud reisisiht, kuna Eesti on osana vahetuskursimehhanismis sidunud oma valuutad euroga ning kehv lennuühendus. „Lisaks Estonian Airi sagedased muutused lennugraafikus. Samuti on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) tegutsenud Eesti reklaamimisel läbimõtlematult ja pillavalt,“ märkis ta.

„Turismisektoris on head ajad läbi terves maailmas, kriisi tõttu on igal pool keeruline. Kuid kuna Eesti SKPst moodustab ligi 25% turismisektor, siis peaks see sektor olema praegu majanduse prioriteet. Eestil pole ka suurt valikut ekspordiartikleid ning seetõttu tuleks turismisektori säilitamise ja kasvu nimel kasutada nö sõjatehnikat,“ rääkis Blime Äripäevale.

Ta ütles, et kuna Eesti krooni pole devalveeritud, on Eesti muutunud võrreldes paljude Euroopa riikidega kalliks turismisihiks. Hinnad on siin alates 2005. aastast tõusnud ca 30-40%.

Blime alustas tööd Balti riikides 2004. aastast ning kuni eelmise aastani loopis EAS tema sõnul valimatult raha paremale ja vasakule. „EAS peaks kampaaniate tegemisel olema rohkem selektiivne sihtturu riikide valikul ning rohkem kontsentreeruma Eesti jaoks olulistele turgudele.“