Rupert Murdochile kuuluv meediaholdingfirma News Corporation lõpetas oma majandusaasta 3,4 miljardi dollari suuruse kahjumiga, kirjutab lenta.ru ja vahendab Äripäev.

Agentuuri AFP teatel lõppes News Corp. 2009. majandusaasta 30. juunil, tulemused avaldati 5. augustil. Aasta varem sai ettevõtte puhaskasum 5,4 miljardit dollarit.

Murdoch ütles tulemusi kommenteerides, et „lõppenud majandusaasta oli viimase kümne aasta raskeim” ülemaailmse majanduskriisi tõttu. Ta rõhutas, et holdingfirmas tehtud restruktureerimine ja paljud teised ettevõtte majandusliku seisu parandamiseks ette võetud meetmed on hakanud vilja kandma.
„Tõenäoliselt on hullem selja taga,” ütles Murdoch, kes on kindel, et News Corporation demonstreerib taas häid tulemusi nii pea, kui majandusolud paranevad.

Briti leht The Guardian kirjutab täna, et Murdock kinnitas oma varasemaid plaane muuta ligipääs holdingfirmale kuuluvate väljaannete veebidele tasuliseks. Praegu tuleb lugejatel maksta pääsemaks ligi News Corporationile kuuluva The Wall Street Journali veebile, 2010. aasta suveks laieneb see tingimus ka teistele News Corporationi väljaannetele nagu The Times, The Sun ja The News of the World Inglismaal ning The New York Postile USAs.

Murdochi sõnul peaks veebiväljaannete tasuliseks muutmine sisse tooma „märkimisväärse  kasumi”. Murdochi sõnul aitab see neil meediafirmade vahelisest võitlusest väljuda võitjatena.