Saksa meedia on Rootsi kuningakoja vastu alati teravat huvi tundnud. Osaliselt seetõttu, et kuninganna Silvia isa oli sakslane. Just sealtpoolt on tulnud üksjagu uskumatuid ja mitte eriti tõsiselt võetavaid uudiseid, mis kohati lausa lausvaleks on osutunud. “Tegemist on halastamatute õigusrikkumistega,” ütleb õukonna audiitor Axel Calissendorff ajalehele Metro.

 

Printsess Madeleine on mitu aastat olnud üheks osapooleks pikaleveninud kohtuprotsessis mitmete nädalalehtede vastu, mis kuuluvad kirjastusimpeeriumile Klampf. Põhjuseks on terve rida mittekorrektseid artikleid, milledes on käsitletud printsessi isiklikkku elu.

Mida on nädalalehed kirjutanud?

   -Kuningas polegi printsess Madeleine’i isa. Selleks on hoopiski näitleja Roger Moore, kellega kuninganna Silvial oli suhe kui nad 1981-l aastal Itaalias kohtusid.

   -Printsess Madeleine ja Jonas Bergström abiellusid Las Vegases.

   -Printsess Madeleine on rase.

   -Prints William ja printsess Madeleine vandusid teineteisele igavest truudust Diana haual.
  
   -Madeleine kakles Victoriaga kreeka printsi Nikolaose pärast ja jättis kooli pooleli.

Kohtuotsus oli mitmeid kordi välja kuulutatud, kuid mõlemad osapooled kaebasid selle edasi kõrgemale instantsile. Eile sai teatavaks, et Madeleine saab kahjutasuks 400 000 eurot nende 67 artikli eest, mida protsessi jooksul käsitleti, kirjutab Metro. Sajad tuhanded eurod ei lähe aga printsessi taskusse, vaid kingitakse otsekohe heategevusele.