Maailma ühe suurima meediakonglomeraadi News Corp omanik Rupert Murdoch teatas, et kavatseb kõigi endale kuuluvate uudisteportaalide ja online-ajakirjade lugemise eest hakata raha küsima.

“Digitaalne revolutsioon on avanud palju uusi ja odavaid info jagamise viise, kuid sellest hoolimata ei tule info kätte tasuta. Seepärast kavatseme hakata kõigi oma uudiste lehekülgede kasutamise eest raha küsima,” vahendab Murdochi sõnu äriuudiste portaal BusinessSpectator, vahendab Delfi Forte.

News Corp teeb koostööd mitme riist- ja tarkvaraarendajaga, et arendada välja kasutajate jaoks mugav rahapumbaplatvorm.

News Corp‘i alla kuulub kümneid suuri meediaettevõtteid üle maailma. Uudisteportaalidest küsib seni raha ainult Wall Street Journal. Viimase ärimudelist saab ka uue tasulise online-ajakirjandusmaailma stardiplatvorm.

Mitmed analüütikud kahtlevad, kas mudel tööle hakkab. Inimesed on tasuta uudistega ära harjunud ja seda džinni on keeruline purki tagasi toppida.

Teisalt, kui News Corp’i tasuliste uudisteportaalide juurde hakkab käima lubatud Amazon Kindle‘i sarnane suure värvilise e-paberist ekraaniga lugemisseade/tahvelarvuti, mille kasutaja saab kätte tasuta ja maksab ajalehtede lugemise eest kuutasu, võib plaanil olla jumet.

Neile, kes soovivad Wall Street Journali lugudega tutvuda, avage www.wsj.com, kopeerige huvipakkuva loo pealkiri Google‘i otsingusse ja vaadake, mis saab. Sama toimib ka suure osa teiste tasuliste väljaannetega.


Refereeritud artikli täisteksti loe Delfi Fortest