Peale seda, kui pop-laulja Madonna muutis oma plaani ehitada Malawisse tüdrukutekool, on ta sattunud riigi ametivõimude küsimustetulva alla.

Algselt oli staaril plaanis ehitada Malawisse üks suur kool, mis keskenduks abi andmisele vaestele Aafrika tüdrukutele. Käesoleva kuu alguses muutis Madonna  meelt ning tegi ettepaneku, et lubatud üheksat miljonit naela kasutataks mitme väiksema kooli asutamiseks, vahendab ajaleht The Sun.

Kohalikud ametivõimud on hirmul, et Madonna kavatseb oma lubadusest taganeda, sest ta pole uute plaanide suhtes ühendust enam võtnud. Kõige enam on ärritatud Chinkota nimelise küla elanikud, sest tüdrukutele mõeldud kool pidi tulema nende külla.

Muutunud plaane on kommenteeritud ka kõrgemalt poolt. ”Sooviksime teada, miks Madonna oma meelt on muutnud. Muidugi mõistame, et tegu on tema projektiga. Tema koostab plaanid ja teab kõige paremini, kuidas need ellu viia,” kommenteeris olukorda Malawi haridusminister Peter Mutharika.

Haridusminister Mutharika sõnas, et ta ei tea enam, kui mitu kooli toetusrahadega luuakse ja kuhu need on plaanis rajada.

Madonna neljast lapsest kaks, 5aastane David ja 4aastane Mercy, on adopteeritud Malawilt.