Ärimees Viktor Siilats oli tänavuses Äripäeva dividendide TOPs 15 miljoni krooniga (miljoni euroga) 25. kohal. Dividendide edetabeli avaldamine teda iseenesest häirib – ajakirjandus võiks Siilatsi sõnul vähem teiste rahakotti piiluda.

“Kas te mulle saate oma rahakotist pildi saata? Oma kupüüridest seal rahakotis?” küsib ASi Info-Auto omanik Siilats. “Ma saan aru, et te leiate, et selline lugu ei ole õigustatud?” “Kindlasti mitte – see on inimeste taskutesse piilumine,” jääb ta enesele kindlaks ega soovi oma rahalist seisu kommenteerida.

Tegelikult usub ta, et kui ajakirjandus dividendiedetabelit ei koostaks ega ettevõtjate rahakotile tähelepanu ei pööraks, saaks riik rohkem maksutulu. “Riigi seisukohalt peaks olema dividendide väljavõtmine igati soositud, sest sel hetkel makstakse maksu. Selles mõttes peaks riik võib-olla hoolitsema selle eest, et iga dividendimaksja ei satuks kohe ajakirjanduse ja avalikkuse huviobjektiks. Siis makstaks ka rõõmsama meelega endale dividendi välja ja riik saaks ühtlasi kasumimaksu,” põhjendab ta.