Juba sajandeid on inimesed hinnanud ilu. Selleks, et ka hommikul ärgates kaunis olla, pakub hea võimaluse mikropigmenteerimine ehk püsimeik, mis püsib nahal erinevalt tavameigist 3-5 aastat.

Olete avastanud enda jaoks uue hobi – püsimeigi tegemise. Kus te seda õppisite ja kui paljudele olete juba püsimeiki teinud?
Tegelikult õppisin ma püsimeiki tegema juba 12 aastat tagasi, vahepeal oli lihtsalt väike paus! Nüüd tundsin, et tahaks uuesti sellega tegeleda. Käisin uuel kursusel ning peale seda olen teinud umbes 30-le inimesele.

2. Saite hiljuti püsimeigi koolitaja diplomi ning kavatsete hakata ka teistele püsimeiki õpetama – kus kursus toimub, palju maksab ning kuidas toimub (kelle peal õpitakse?)
Kursuse toimumise koht ja kuupäev on veel lahtised aga planeerime kursust veebruarisse. Koolitus on viis päeva ning koolituse läbinu saab rahvusvaheliselt diplomi. Nagu ikka – alguses õpetame teooriat ja siis tuleb praktika. Meil on olemas spetsiaalsed kummist maskid, mille peal on algul hea kätt harjutada, kohe inimestele teha ei tohi. Koolitus maksab 1900 eurot ja sellega anname tasuta kaasa ka stardipaketi: püsimeigi aparaadi, 5 põhivärvi ning 50 nõela ja otsikut.

3. Kas teie koolituse lõpetaja saab ise ka koolitaja diplomi?
Ei, meie koolituse lõpetaja saab üle maailma tunnustatud tööloa, selleks et koolitajaks saada, selleks on tarvis lisadiplomit.

4. Milline peab olema koolitusele tuleva inimese taust – kas peab olema varem meditsiinikoolis või näiteks kosmeetikakoolis käinud?

Varasem erialane koolitus on kindlasti kasulik aga see pole nõutav. Püsimeigi tegemine on väga spetsiifiline. Kosmeetikutel, iluspetsialistidel, meditsiinilise taustaga koolitusele tulejatel on lihtsalt kergem.

5. Kas olete kasutanud püsimeiki ka enda peal? Kus, mida olete enda juures püsimeigiga täiustanud?
Jah ikka. Püsimeik on igapäevaselt väga mugav ning aitab kõvasti aega kokku hoida, ei lähe veega laiali ning on üldse praktiline. Minul on püsimeigiga tehtud kulmud. Tulemusega olen äärmiselt rahul.

6. Kui suur on püsimeigi tegija vastutus – kas inimene peab näiteks püsimeiki tegema tulles allkirjastama paberi stiilis “omal soovil ja riskil”?

Jah, püsimeiki tegema tulnud inimesed sõlmivad tegijaga lepingu, milles seisab, et vastutus püsimeigi eest on neil. Paberitega ja kvalifitseeritud püsimeigi tegija tohib ainult seda protseduuri teha – see on ise garantii. Aga püsimeigi tegija ei vastutada selle eest, kuidas inimene pärast ise edasi käitub – näiteks ei hoia tatoveeritud kohta steriilsena või kakub enneaegselt koorikud pealt, läheb enneaegselt basseini ujuma või sauna mida ei võiks teha enne kahte nädalat, kui haavand on täielikult paranenud.

7. Kuhu peaksid inimesed pöörduma, kellel koolituse vastu huvi tekkis või kes sooviks lasta endale põsimeiki teha?
kristiinaraudsepp100@gmail.com

__________________________________________
Loe lisaks:
Püsimeik ehk tattoo-meik ehk mikropigmenteerimine pakub meiki, mis jääb püsima 3-5 aastaks. Värvaine kantakse epidermisesse (naha pindmiseim kiht), mistõttu aja jooksul naha uuenemise käigus ning valguse toimel värvipigment tuhmub, kuni hajub lõplikult. See on ka peamine erinevus võrreldes keha tätoveerimisega, kus värviline tint kantakse sügavamal asetsevasse nahakihti – dermisesse, kuhu see jääb lõplikult.

Püsimeiki saab kasutada nii kosmeetilisel kui esteetilisel eesmärgil:

Kosmeetiline eesmärk
Püsimeigiga on võimalik täita kulmujoont, teha kaunis lainerijoon nii üla- kui alalaule ning kontuurida ja värvida huuled.
Püsimeik on väga suureks abiks inimesele, kellel trauma tagajärjel kulmud puuduvad või kasvavad vaid osaliselt. Samuti saab muuta huuled sümmeetriliseks ja võrdseks.

Esteetiline eesmärk
Püsimeigi tehnikat kasutades saab peita kaasasündinud ja vanu arme, pigmendilaike ning taolisi naha pisivigu. Positiivseid tulemusi on saavutatud “jänesemoka” parandamisel. Tulemused ei ole muidugi nii püsivad kui tugevatel kosmeetilistel protseduuridel või operatsioonidel, kuid on üheks ajutiseks alternatiiviks.  Olulist rolli mängib esteetiliste probleemide peitmisel spetsialisti töökogemus ja oskus.

Protseduuri kirjeldus
Püsimeiki saab läbi viia juhul, kui kliendi veres ei leidu alkoholi, tal on piisavalt aega ning eelnevalt on silmast eemaldatud kontaktläätsed.
Kui klient on otsustanud, millise piirkonna ta soovib püsimeigiga katta, teeb spetsialist kõigepealt kontuurpliiatsiga jooned ette, et tekiks parem ettekujutus lõpptulemusest. Siis valitakse värvikaardilt sobivad püsivärvid. Silmakontuuriks on kaks põhitooni – tumepruun ja mustjas. Kulmude ja huulte värvivalik on palju suurem. Nahapind kaetakse eelnevalt tuimestava geeliga ning spetsiaalse aparaadi abil kantakse värv epidermisesse. Klient võib tunda kipitust, kuid kuna epidermises ei leidu närve ega veresooni, ei ole protseduur nii valulik. Sõltuvalt valitud piirkondade arvust võtab püsimeigi tegemine aega 1,5 – 4 tundi.

Allergikute ja õrna nahaga inimestele on välja töötatud spetsiaalsed meditsiinilised värvid ning enne protseduuri on soovitav teha käenaha peal sobivustest.

Kodune hooldus
Järgneva 4-5 päeva jooksul tuleb pigmenteeritud kohtadele kanda spetsiaalseid kreeme, mis antakse salongist kaasa. Koheselt peale protseduuri tunduvad värvid 70% tumedamad, kuid viie päeva möödudes eemaldub neilt koorik ja tegelik värvitoon tuleb esile. Kui tulemus on liiga hele/tume, on kuu aja möödudes võimalik teha järelhooldust, kuni saavutatakse soovitud toon. Järgmisel päeval võivad silmalaud olla kergelt turses, mille vastu aitab külm kompress. Teisi muutusi elurütmis teha ei tule.

Järgmised kaks nädalat ei ole soovitav:

•koorikuid ära kraapida
•käia saunas, solaariumis, ujumas, päevitada
•kasutada pigmenteeritud kohtadel kosmeetikat
•kasutada koorimiskreeme
•kirglikult suudelda
•kasutada võõraid nõusid

Püsimeigi eelised:

•võimalus korrigeerida huule- ja kulmukuju
•laitmatu väljanägemine igas olukorras
•aja kokkuhoid
•suur abi prillikandjatele, kellel on raske endale ise meiki teha