“Olen kirjamees ehk vabakutseline kirjasaatja olnud juba pea 25 aastat eesti meediale. 10 aastat tagasi avaldati minu kirju pea igas meie väljaandes. Alguse sai asi juba 20- aastaselt. Kuna selle aasta 9. augustil saan 45 aastaseks, siis tulebki kirjasaatja aastaid juba 25 kokku,” räägib Hillar Kohv Gossip.ee-le.

“Kui oled juba meedias tuntuks saanud, siis võetakse sinuga ühendust ja tellitakse kaastööd. Esimesena tellis kaastööd Onu Bella alias Igor Maasik tollasesse Tartu raadiosse ning samaaegselt tellis rubriigi lugusid ka Rohke Debelakk alias Gaute Kivistik Kuku raadiost ning minu rubriik oli igal reedel saates “Infoselver”,” räägib Hillar, kuidas tema vabakutselise ajakirjaniku karjäär alguse sai.

“Ka Onu Bella juhitavas Marta raadio saates “Vox Humana” oli mõnda aega mul rubriik ning samuti ka Raadio 2- e Hai saates ning Pärnu Päikeseraadios Margus Turu juhitavas saates.”

“Ajalehtedest tasuks ära mainida”Kuller” ja “Nelli Teataja”, sest ka neis oli mul oma kirjarubriik.Kulleris oli see kuni Kulleri ilmumise lõpupäevani ning Nellis algas rubriik sel ajal, mil peatoimetaja oli Mart Juur.”

“Tänu tuntusele ja erinevatele rubriikidele hakati mind parodeerima ka Kanal 2- e “Wigla shows” ning parodeerijaks näitleja Jan Uuspõld, kes mul on ka kaks korda külas käinud. Esimest korda ajakirja Nädal esindajaga ning teist korda 7 aastat tagasi, mil minu kodus Viinahaual salvestas Kanal 2 saate “Kokk tuleb” ning üllatuskülalisena oli kaasas ka minu suur lemmik Anne Veski, kellega koos ka duetti laulsime ning see saade on praegugi nähtav Kanal 2- e arhiivis, kui otsingusse Hillar Kohv ja Kokk tuleb sisse toksida.”

“Lühikest aega eksisteeris ka PIMP TV ning ka seal oli mul oma saade ning Ken Saan oli tol perioodil pidev külaline minu kodus, aga sõitsime ka mööda vabariiki ringi ning salvestasime saateid. PIMP TV- ga käis mul külas ka seltskonnadiiva Anu Saagim.”

Hillar Kohv räägib, et ka tänasel päeval on ta endiselt agar kirjasaatja ning pakub avaldamiseks oma intervjuusid, arvamusi ning muid sõnumeid näiteks Õhtulehele, ajakirjale Nädal, ELU 24-le, Nelli Teatajale, vahel ka Kesknädalale, Pärnu Postimehele (kirjanurga rubriigis on temalt terve ports erinevaid lugusid avaldatud), samuti kohalikele väljaannetele, nagu Tori vallaleht Kaldad.

Ametlikult on Hillar töötu, aga samas käed rüpes mees ei istu. “Kuna Tori valla edukaimaid ettevõtjaid Heitti Sosi aitas mul eelmise aasta teises pooles majakatuse ära vahetada, siis tema juures tuleb mul tööd teha, et võlga tasa teenida.”

“Tulevikuplaaniks on kindlasti jätkata kirjasaatja tööd hobi korras (kõrgharidust mul pole, vaid õhtukeskkoolis kaugõppe teel omandatud keskharidus – 11 klassi) ning eks ma otsin erinevaid võimalusi, kus saaks kirjatöid avaldada,” räägib kirjutamist armastav Hillar.

“Loodan, et ka Gossip.ee saab olema üks portaal, kus erinevaid persoonilugusid avaldada võin. Sooviks on jätkata ka kaastöö pakkumist teleajakirjale Nädal, kus hiljuti ilmus kirjutis Kanal 11 “Kodutunne” saatejuhi Kirsti Timmeriga.”


Gossip.ee toimetus otsustas, et Hillar Kohvi armastus ajakirjanduse vastu ning entusiasm on piisav, et anda talle võimalus oma rubriigiks. Hillar Kohv´i intervjuusid rohkem- ning vähem tuntud avaliku elu persoonidega saate edaspidi lugeda uuest rubriigist
KOHVIPAUS“.