“Tulevikuplaane ma ära ei sõnu. Mulle meeldib teha seda, mida teen ja loodan, et jään selle juurde ka tulevikus. Olen alati avatud erinevatele ideedele ja plaanidele. Tulevikus plaanin rikkaks saada,” räägib Kuku Raadio uudistetoimetaja Robert Rool Gossip.ee-le ning lisab, et senised tööpäevad on Kukus olnud põnevad.

Robert Rool, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Sündisin 24. märtsil Tartus, suurema osa oma elust olen elanud Paides. Praegu elan “mõnusas” Tallinna magalas Mustamäel.

Millistes koolides olete õppinud?

Keskkoolis käisin Paide Ühisgümnaasiumis, mis on siiani väga hingelähedane (õppimisest seal oli asi kaugel, pigem hea läbisaamine õpetajatega). Sel aastal hakkan lõpetama ülikooliõpinguid Tallinna Ülikoolis Reklaami ja imagoloogia erialal.

Kelleks unistasite lapsepõlves?
Oleks vale öelda, et ma poleks mõelnud politseiniku ja tuletõrjuja ameti peale, aga kõige suuremat kirge pakkus kokaamet. Juba kuueaastaselt valmisid meeletud koogid ja tordid. Nagu näha läks hetkel vähemalt teisiti.

Töötate Kuku raadios ja olete teinud saatelõike ka Kanal 2- e Reporterile, millal ja kuidas sattusite Kukusse ja Reporterisse?

Tegelikult oli minu meediasse sattumine ülimalt lihtne. Reporter korraldas sel ajal konkurssi, millest andis teada mulle üks minu sõbranna (ta vist juba teadis kui edev ma olin). Saatsin oma CV, aga tegelikkuses mingit vastust ei oodanud. Lihtsalt vanust oli sel ajal vähe. Õnneks kutsuti mind ikka proovipäevale ja esimesel päeval anti mikrofon ja kaameramees kaasa ja saadeti ilma mingisuguse juhendita tegema lugu ühest toredast jaapalasest, kes eesti keele poole aastaga ära õppis. Ju siis oli piisavalt hea. Kohe kui paar aastat tagasi Tallinnasse elama asusin käisin jutul ka Kukus, aga seal oli jällegi vaatamata senisele kogemusele noorus takistuseks. Paar aastat hiljem just hetkel, kui olin Linnar Priimäe (oma õppejõu) eksamil, helistati mulle ja kutsuti vestlema.

Kirjeldage palun ühte oma tööpäeva Kukus?
Senised tööpäevad on Kukus olnud suhteliselt põnevad. Kuigi toimetus on väikesem kui televisioonis, on seal väga lahe seltskond. Olen esimene inimene majas ja tööpäev algab kell 5.00 hommikul kange kohviga, et kella kuueks esimesed uudised ette valmistada… Seejärel peab otsima ja toimetama uusi uudiseid ettekandmiseks iga poole tunni tagant kuni keskpäevani välja. Seega pole tihti aega toimetuses ringigi liikuda vaid peab 6 tundi järjest tööle keskenduma.

Kirjeldage palun ka reporteritööd Kanal-e Reporteris. Kas teete ka sinna saatelõike?

Praegusel hetkel me Reporteriga koostööd ei tee, kuid suhtlen sealsete kolleegidega pidevalt ja mine tea, ehk varsti jälle.

Meenutage mõnda põnevat eetriapsu?

Eks äpardusi on igasuguseid, õnneks minu puhul on olnud nad tavakuulajale/vaatajale suhteliselt nähtamatud ja eks inimesed tahakski teada sellistest äpadustest, mis selle tegija eriti piinlikusse olukorda panevad. Kuna raadios loetakse uudiseid enamjaolt kas paberilt või arvutiekraanilt, siis mõnikord on ette tulnud, et lugedes olen jätnud mõned read vahelt ära niivõrd sujuvalt, et kui ühel hetkel räägin sõjast, siis järgmisel hoopis mõnest pulmast. Oma raadiotöö alguses suutsin aga enne eetrit ennast nii võhmale ajada, et kui rääkima pidin, suutsin ainult hingeldades tere öelda. Televisioonis sai õnneks erinevad vandumised ja irvitamised välja lõigata.

Kes on teie kolleegid Kuku Raadio uudistetoimetustes ning kust saab Kuku uudised?

Kolleegid on raadios väga sümpaatsed: Rohke Debelakk, Mart Pukk, Lauri Kool, Kerli Dello, Olaf Suuder, Erki Berends, Rasmus Kagge ja teised. Kuna aga kõigi tööajad raadioeetris on väga erinevad, siis kõik kõigiga igapäevaselt kokku ei puutu. Uudiseid saab Kuku uudistetoimetust igalt poolt. Suurim allikas on internet – erinevad pressiteated, meilid. Samas ka ajalehtede veebitoimetused, BNS jpt. Kõlakad uudistes väga ei liigu ja Kuku ise väga palju uudiseid ei tooda, vaid erinevate saadetega arutletakse juba kirjutatud uudiste üle.

Tulevikuplaanid?

Tulevikuplaane ma ära ei sõnu. Mulle meeldib teha seda, mida teen ja loodan, et jään selle juurde ka tulevikus. Olen alati avatud erinevatele ideedele ja plaanidele. Tulevikus plaanin rikkaks saada.

Südamelt ära?
Õnneks mul suuri hingelisi probleeme ei ole ja kurta nagu ka väga millegi üle pole. Ma arvan, et kõigile teistele soovitan võtta aega rohkem puhkamiseks, kuna tean, et paljude inimeste mured tingitud just vähesest puhkamisest.

Huvialad?

Varem tegelesin tihedamalt spordiga. Praegu olen orienteeritud tööle ja olen muutunud laisaks, aga üritan ikka paar kolm korda nädalas ennast rohkem liigutada. Suurim kirg on korvpall nii saalis kui ka väliplatsil. Mõned aastad olen ka tantsinud.

Perekond ja lapsed?

Mul on vanem ja noorem õde, isa ning ema ja keegi eriline veel. Nemad on minu elus väga tähtsad!

Millist muusikat kuulata eelistate, on teil mõni lemmikartist?

Kuna töötan raadios, pean olema kursis kõigega. Kuulan samuti kõike, mis kõrva väga ei kriibi. Tugev sümpaantia on näiteks Beatlite ja Queeni vastu.

Millist raadiojaama enim kuulate?

Eks tööpäeval on ikka Kuku kõrvus koguaeg, aga vabal ajal naudin ka R2 ja Sky Plusi üllitisi.

Lemmiksaated telerist?
Tegelikult olen viimasel ajal muutunud laisaks telerivaatajaks, aga naudin igasugu tõsielulisi filme ja kindlasti hoian pilku peal poliitikasaadetel. Üldiselt vaatan seda, mis hetkel tulemas on.

Plaanid suveks?

Töö töö töö. Sõbrad heidavad mulle kohati isegi ette, et ise noor mees ja rabad nagu loll. Tegelikkuses oskan hästi oma tööd ja lõbu planeerida ja ilma puhkuseta ei jää. Kõige tähtsamad on ikkagi suvel sõbrad! Proovin ikka igal nädalavahetusel linnast ära sõita ja käia mööda Eestimaad.

Kes võiks olla teie arvates järgmine Eesti Vabariigi president ja miks just tema?
Presidendivalimine tuleb sel aastal ma arvan suhteliselt lõbus ja naljarohke. Eelmistel valimistel on olnud valik suhteliselt kindel, aga arvestades Tarandi fenomeni, võib sealt üllatusi tulla. Ise pooldan stabiilsust ja arvan, et järgmist presidenti veel ei tule vaid jätkab Ilves.

Kas selgeltnägemisse ka usute ning milline selgeltnägija teie arvates tõeline tegija on, kui on ikka keegi?

Kindlasti on inimesi, kellele on ühel või teisel määral rohkem antud kui teistele, kuid üldiselt hookuspookust ei usu ja vajan kõigele tõestust, mida mulle väidetakse.