“Amsterdami peatänaval Damrak´il asub ainulaadne Amsterdam Vodka Museum – üldse on maailmas kolm “Vodka Museum´i” – ülejaanud asuvad Sankt Peterburis ja Moskvas,” räägib Urmas Velleste Gossip.ee-le.

“Seal, kõikide maaimakuulsate viinamarkide kõrval, on eksponeeritud ka Eesti viin Y2K – inimesed saavad seda degusteerida ja peagi kaasa osta,” lisab ta tuntava uhkusetooniga hääles. Velleste on otsustanud ärid Eestis lõpetada ning alustada algusest…. seekord välismaal.

“Tegeleme hetkel võimaliku operaatori leidmisega, kellele annaksime ainuõigused Eesti turul tegutsemiseks. Võimalik ka, et võõrandame kaubamärgid,” räägib Urmas Velleste ning lisab, et on kõik oma ärid Eestis tänaseks väidetavalt lõpetanud.

“Olen oma äritegevuse Eestis lõpetanud. Seda peamiselt põhjusel, et Eestis on oma oma kapitali raske kaitsta. Selleks peab ise juba seadust rikkuma ja seda lihtsalt ei taha teha. Kuna süsteem on nii korrumpeerunud, siis konkurentidele pannakse jalga ette alatute vahenditega ja tegelikult vahendeid enam ei valitagi,” räägib Urmas Velleste Gossip.ee-le.

“Igal ärimehel on oma politseinik või maksuametnik palgal ja tavaline nähtus on see, et kellelegi ebameeldivuste tekitamiseks tehakse tsiviilkohtuvaidlus või kriminaalasi ja sellise käitumise eesmark on tekitada konkurendile võimalikult palju majanduslikku kahju. Õigusabi on Eestis teadupoolest kallis ja kohtuvaidlus võib kesta aastaid. Selline alatu käitumine on saanud Eestis kahjuks väga levinuks,” näeb viinaäris tegev ärimees Eesti majandusmaastikku väga mustades ja süngetes toonides.

“Igapaevased uudised korruptsioonist ja negatiivsetest sündmustest tekitavad kõhedustunde tuleviku ees. Ajakirjandus ei ole enam ammu vaba ega sõltumatu ja informatsiooni moonutatakse ja kallutatakse vastavalt vajadusele. Eestist on saanud politseiriik. Selles ei olekski ehk midagi halba kui politsei oleks aus ja sõltumatu ja tagaks turvatunde, aga paljude jaoks on politsei kui ettevõtlusharu, mitte õiguskorra kaitsja. Ida-Virumaal on näiteks saanud populaarseks väljend “Ära palka advokaati, vaid osta kohtunik“. Kõlab naljakalt aga see on kurb reaalsus,” on Velleste pettunud.

Põhjuseid, miks Velelste Eestis enam äri teha ei taha ning otsib oma kaubamärkidele uusi omanikke, on veel. “Alles hiljuti vaatasin “Reporterit”, kus mind laimati aga minupoolset seisukohta ei küsitud ning kajastati ühepoolselt vaid advokaat Toomas Alp´i arvamust,” räägib Velleste.

“Teine hirmus näide on täna see, kuidas Eesti kohtusüsteem esimeses astmes jättis lapse elukohaks ema elukoha, kus juba eos oli ette teada, et lapse turvalisus võib sattuda ohtu,” toob mees veel näiteid oma isiklikust elust.  “Lisaks jäeti tähelepanuta asjaolu, et lapse ema suhtes on käimas pooleliolevad kriminaalasjad. Kuigi Tallinna Ringkonnakohtu kolmeliikmeline koosseis tühistas esimese astme otsuse tänu Aivar Pilve advokaadibüroo advokaadi Tarmo Pilve heale tööle, tegi Tallinna Põhja prefektuuri uurija kriminaalasja lõpetamise määruse seoses lapse suhtes toimepandud kuritegudega,” loetleb eksnaisega juba mõnda aega kohut käiv Velleste.

“Mu eksnaise Marise tehinguid Kariibidel Hollandi antillidel ST Martini saarel uurivad nüüd kohalikud võimuorganid. Asjad on läinud väga inetuks paraku.”