Koolitaja Peep Vainu firma Vain SMD Konsultatsioonid teenis mullu tütarettevõtte Vain & Partnerid kehva majandustulemuse ja väärtpaberite hinnalanguse tõttu 4,2 miljonit krooni kahjumit.

Vain SMD 2008. aasta käibeks oli 0,3 miljonit krooni. Tunamullune käive oli seejuures kaks korda suurem ning firma jäi ligi 100 000 krooniga plussi.

“Põhitulu saadakse omanikutuluna ja väärtpaberiinvesteeringutest. 2008. majandusaastal, seoses tütarettevõtte Vain & Partnerid OÜ kahjumiga ja väärtpaberite turuväärtuse langusega jäi majandustegevuse tulemus kahjumisse,” kõlas Vainu napp selgitus äriregistrile esitatud tegevusaruandes.

OÜ Vain & Partnerid sai mullu ligi 3 miljoni kroonise müügitulu juures 3,5 miljonit krooni kahjumit, selgus majandusaasta aruandest. 2007. aastal oli Vain & Partnerite müügituluks 3,8 miljonit krooni ja kasumiks 0,7 miljonit krooni.

Vain & Partnerid rendib omanimelist kaubamärki koolitusühistule Vain & Partnerid Koolitused, mille põhikompetentsideks on ettevõtete müügi-, teenindus- ja juhtimisalaste probleemide lahendamine ja nende kasvuvõimaluste realiseerimine, aga ka koolituste korraldamine ja konsultatsioonide osutamine.

Mullu OÜ Vain & Partnerid kaubamärgi rentimisest tulu ei saanud, märkis Peep Vain tegevusaruandes.

Vaatamata üldisele majanduskriisile 2009. aastal prognoosib Vain edasist majandusliku tegevuse arengut ja rentaabluse kasvu Lätis, sest just kriisi ajal kasvab nõudlus uute ärijuhtimise ning oma väljatöötatud toote müümise alaste teadmiste ja oskuste järgi. Eestis tuleb tänavune tulu kaubamärgi rentimisest.

Vain & Partnerid kuulub Peep Vainu kõrval ka Olga Meinsonile (0,20%), Hard Perkile (2,20%), Urmas Purdele (10%), Ülle Reichardtile (0,20%), Timo Reinule (6%), Jana Rikbergile (0,20%) ning Madis Teesalule (0,20%). Ülejäänud osa ehk 81% firmast kuulub läbi Vain SMD Konsultatsioonide 100%liselt Peep Vainule.