Eesti tuli Euroopa filmiauhindade gala korraldamisest auga välja ja suutis seda vähemasti BBC väitel tavapärasest oluliselt huvitavamaks muuta, hindas Tiina Lokk. Samas kurvastab teda see, et kohalik meedia ei tunne oma kultuuriinimesi ja kutsutud ei tunne viisakust üritusel osalemisest ette teatada.

Lokk tunnistas, et mõnevõrra kurvaks teeb teda meediakajastus, milles pöörati rõhku galat külastanud poliitikutele ja heideti ette kultuuriinimeste puudumist. Viimaseid oli tema sõnul saalis üle poole, kuid fotograafid lihtsalt ei tundnud või ei tahtnud neid ära tunda. See näitab tema sõnul, kui vähe meedia tunneb kultuuriinimesi.

Saal jaotus järgmiselt: EFA ja PÖFF-i väliskülalised võtsid enda alla kuni 750 kohta, ülejäänu jagunes põhiosas kultuuritegelaste, diplomaatide, üritusekorraldajate ja poliitikute vahel.

“See, et fotograafid ei tunne kultuuritegijaid, on nende viga, mitte korraldajate puudujääk,” nentis ta. Ühtlasi näitab see Loki sõnul taas seda, kui vähe me oma kultuuri väärtustame ja kui vähe me mõtleme.

“Kui saal mahutas 1600 inimest (teleülekande ja lava tõttu läks mingi hulk kohti kaduma), siis on loll mõelda, et need paarkümmend poliitikut ja Kroonika staari, keda suudeti ära tunda ja pildi peale püüda, moodustas terve saali,” oli Lokk pisut tõre.