Vello Väinsalu (51), keda Kroonika andmetel võib pidada Liis Tappo (41) uueks südame- ja silmarõõmuks, oli Liisi ja Rene naabrimees. Tappo-Treiali pere elas enna lahkuminekut Ilumäel. Kodus, kuhu mahtus ka Rene ema, kes aitas Liisil lapsi kasvatada.

Aasta tagasi läks Rene Treial (51) tööle Vihula vallavalitsusse, mis asub sealt vaid paari kilomeetri kaugusel Võsul. Kui ilm lubas Ilumäele juba kevadel kolida, käisid lapsed sealt Tallinnasse kooli. Perel oli kodu ka kesklinnas, kus elati talvekuudel, kui õhtud pimedad ja pikemad.

Pärast pesamuna, praegu 5-aastase Joosepi sündi tundis Liis, et ta on andnud endast kõik. Rene viibis tihti tööl, lapsed koolis, aga Liis oli endiselt kodus. Kuidas see täpselt juhtus, teavad vaid nemad kaks, aga aasta tagasi hakkas Liis Tappo-Treial tihedamalt lävima oma Ilumäe naabrimehe Vello Väinsalu´ga, kes töötas samuti Vihula vallavalitsuses.

Mitte et selles oleks midagi imelikku, aga ühe perele lähedalseisva allika sõnul hakanud muidu alati enesekindla olemisega Rene aasta tagasi talvel lähedastelt iseäranis tuge otsima…

Paratamatu otsus eneseteostuse nimel pere jätta oli Liisi kindel valik. Selle suve alguses otsustaski ta selle teoks teha. Liis võttis kaks nooremat last ja kolis Ilumäelt linnakorterisse, Rene jäi vanemate lastega maale ning jätkas tööd vallavalitsuses.

Liis ja Rene proovisid suhet lappida, kuid tulemusetult. Nagu väidavad nii Liisi kui ka Vellot tundvad inimesed, polnud naisel selliseid tundeid, nagu ta tundis Vello vastu, juba aastaid ühegi mehega kogenud.

Tänaseks on kolinud linnakorterisse Rene, kus lisaks kahele vanemale lapsele veetvat enamiku ajast ka kaks nooremat. Liis kolis Kentmanni tänavale üürikorterisse. Rene, käib iga päev tööl Võsul aga on juba pikemat aega kaalunud kohast lahti ütlemist.

“Kuna me elame Liisiga juba pool aastat lahus, siis huvitavad mind tema toimetamised pigem niivõrd, kui need puudutavad meie laste olevikku või tulevikku. Tahan olla oma laste jaoks see kindel inimene, kellele nad saavad alati toetuda ja kelle peale kindlad olla. Oma tegusid peav Liis ise põhjendama,” räägib Rene Kroonikale.

Erinevalt Renest leiab Liis, et nad saavad mehega isegi väga hästi läbi. “Alati ongi kõige kurvem ju see, kui suhted halvaks lähevad ja lapsed kuidagi sinna vahele satuvad. Mul on hea meel, et oleme suutnud seda vältida.”

 

Refereeritud artikli täisteksti lugege Kroonikast