Reede hommikul ilmus kuninglik perekond esimest korda pärast skandaalse raamatu ilmumist avalikkuse ette. Kuningas Carl Gustaf, kuninganna Silvia, kroonprintsess Victoria, prints Daniel ja printsess Madeleine saabusid lossi foorumile “World Child and Youth Forum”, kirjutab Aftonbladet.

Ürituse “World Child and Youth Forum” eesmärgiks on “parandada tingimusi, milledes lapsed ja noored üles kasvavad” – probleemistik, mis on kuninglikule perekonnale väga südamelähedane.

Kell 10.00 oli kuninganna Silvia kord kõnepuldis sõna võtta. Ta sai tormilise aplausi osaliseks kõigi poolt, kes saalis istusid. Teda esitles kuningas Carl Gustaf: “Nüüd tuleb kuninganna.”

Silvia rõhutas, kui tähtis on olla teadlik laste õigustest. “Kui palju lapsed tegelikult teavad oma õigustest? Ja kui palju teavad täiskasvanud tegelikult?”

Kõne kestis 7 minutit ja pärast seda sai kuninganna uuesti tormilise aplausi osaliseks.

Kui kuninganna ja kuningas saali sisenesid, naeratas Silvia sunnitult. Kuningas vaatas keskendunult enda ette ja neile järgnenud Victoria´le ja Daniel´ile näis situatsioon stressirohke olevat. Ainuke, kes tundis end hästi, oli Madeleine, kes naeris kui ta natuke hiljem saali sisenes.