Kristiina Heinmets-Aigro (32) on olnud Miss Estonia, töötanud modellina, produtsendina ja saatejuhina. Praegu on tema elus kõige tähtsamal kohal laste kasvatamine, kuid päriselt koduseinte vahele pole ta jäänud. Sel sügisel saame Kristiinat näha ka teleekraanil, nimelt TV3 uue saate “Eesti talent” žürii liikmena, kirjutab ajakiri Mood.

Eksib see, kes arvab, et Kristiina sai telesaatesse tänu ilusale näolapile ja tutvustele. Kristiina kinnitab, et tihedat kadalippu ei läbinud mitte ainult saatesse võistlema pürgivad andekad inimesed, konkurss korraldati ka žüriis osalevatele naistele. “Kui Valdo (Randpere) ja Mihkel (Raud) olid kindel valik, siis naissoost kandidaatidele tehti proovivõtted, katsetati väga paljusid tuntud ja glamuurseid telekogemusega saatejuhe,” räägib Kristiina. “Mul on tõesti väga hea meel, et osutusin valituks, sest selline suursugune projekt annab kordumatu kogemuse!”

Saladuskatte all võib öelda, et saate “Eesti talent” formaat näeb ette, et naiskohtunik peab olema glamuurse hoiakuga ja leebelt professionaalne. Ehk siis Kristiina ülesandeks saab võimalike karmide hinnangute heatahtlik, pehmemal kujul väljendamine. Saate salvestused algasid septembris, otsesaated on eetris alates novembri lõpust. Kristiina tunnistab, et kuigi modellina on ta kaamera ees olnud rohkem kui poole oma elust ja selline töö talle meeldib, on kerge hirm ikka sees. “Väike aukartus lihtsalt peab olema,” leiab ta.

Esimest korda juhtis Kristiina otsesaadet kümme aastat tagasi, Miss Estonia õhtujuhina. “Mulle meeldib kontsentreeritud pinge, millele järgneb pikem puhkus. Ma ei suudaks töötada iga päev kella 9-17,” ütleb ta. Hoolimata sellest on Kristiina hommikust õhtuni rakkes ja leiab meilidele vastamiseks mahti umbes kesköö paiku. Väikeste laste kõrvalt vaba aja leidmine on keeruline, kuigi poiste juures käib ka hoidja. “Otsesaate juhtimine on mind õpetanud kiiresti reageerima ja ootamatutele olukordadele lahendust leidma,” naerab Kristiina ja lisab, et kuigi ka otsesaate puhul on stsenaarium olemas, tuleb tihti televaatajatele arusaamatu kiirusega uusi lahendusi leida.

Kui uurin, millise etteastega žüriiliige ise talendisaates üles astuks, pakub Kristiina, et suudaks teisi lüüa ilmselt kohmakuse ja unustamisega. “Ma olen meisterlik unustaja! Ka suudan asju maha pillata, kogemata katki teha, tähele panemata jätta,” naerab asjaosaline. Näiteks on ta trenni minnes õiged rõivad koju unustanud ja teinud boxi-trenni satsilise siidpluusiga. Harilikult ununevad siiski maha tavapäraselt vajalikud esemed, näiteks lapse lutt. Mis aga boxi-trenni puutub, siis see kujutab endast poksi ja teiste võitluskunstide kombinatsiooni muusika saatel. “Tund aega trenni võtab kogu keha kõik lihased mõnusasti läbi ja kui pole pikalt kohal käinud, on kolm päeva absoluutselt kõik kohad valusad,” selgitab Kristiina.