Presidendiproua Evelin Ilvese sõnul tuleks koolitoitu valmistada kohalikust toorainest ning eemaldada laste einest liigne suhkur, maitsetugevdajad ja kunstlikud värvained.

“Kui lastel läheb kõht tühjaks, siis probleem ei ole eelkõige selles, et süüa on liiga vähe, ega selles, et antakse liiga harva, vaid probleem on selles, et antakse ebakvaliteestet toitu,” sõnas Ilves. “Kui sulle antakse lödiks keedetud makarone, siis läheb kõht tühjaks kümne minuti pärast,” rääkis Evelin Ilves ETV saates “Terevisioon”.

Riigi esileedi kinnitas, et riigi raha eest tuleb pakkuda tervislikku toitu, mis on valmistatud köögiviljadest ning muust kohalikust ja sesoonsest toorainest. Tema sõnul tuleks viia kokku kohaliku toidu kasvatajad ja koolitoidu valmistajad.

“Selle asemel, et pakkuda makarone, tuleks pakkuda köögivilju,” märkis proua Ilves.

Ilves märkis ka, et kui võtta iga lapse igapäevasest ratsioonist maha kaks teelusikatäit suhkrut, säästaks aastas kolm miljonit krooni.