Telereporteri töö on pingeline, aga TV3 uudiste reporteri Anna-Maria Veidemann-Makko jaoks tähendab see lausa 12 tunnised tööpäevi ja kuut tassi kohvi, kirjutab teleajakiri Nädal!

„Üheksatunnised tööpäevad on täiesti tavapärased. Pole sugugi harv juhus, et pärast päevauudiste tegemist lähen õhtul mõnele seltskonnaürituse või sünnipäeva võttele. Rekordpäevad kujunevad julgelt kaheteisttunni pikkusteks. Alles hiljuti läksin poole üheksaks tööle, et koolitusel olla ning siis tegin täispika uudistepäeva, õhtul käisin veel võttel ning monteerisin kümneni sünnipäevarubriiki,“ kirjeldab Anna-Maria oma töörutiini.

Anna-Maria tunnistab, et on kahe tööaasta jooksul TV3-es aru saanud, et on täielik töösõltlane ja rabaks veelgi rohkem, kui mees poleks aru pähe pannud. „Esimesel tööaastal ei puhanud ma üldse, siis aga teatas mees, et näeb mind sama palju kui televaatajad ekraanil ja ma pidin midagi ette võtma. Me lihtsalt ei näinud teineteist!“ 

Ka kohvist proovib naine loobuda, aga siiani edutult. „Kohvitarbimine on kriminaalselt suur ning meie võimas kohviautomaat on kõigi uudistereporterite lemmik. Alla kolme-nelja tassi päevas ei kulu, kuid maratonpäevadel, kui pärast varajast ärkamist ja enne hiliseks võtteks või montaažiks valmistumist tabab tõsine haamer ehk üleväsimus lööb nii mõttetegevusse kui kontidesse, tuleb võtta tarvidusele veel ka viies ja kuues tass kohvi. Ma tean, et see on vale ja viimasel ajal olen püüdnud rohkem tee peale üle minna.“

Kuigi tööpäevad venivad tihtipeale pikaks ja pingeliseks, on Anna-Maria enda sõnul leidnud oma kutsumuse ega kavatse nii pea ametit vahetada. “Üks korralik reporter peabki olema 24/7 saadaval, sest uudised juhtuvad ju kogu aeg!”