31 aastane Christina Hedlund, kes elab Malmös, valmistus pulmadeks elukaaslasega, kellega oli koos oldud juba 13 aastat. Kuupäev oli paigas, kirik valitud ja külaliste nimekiri koostatud. Viimaseks ettevalmistuseks jäi rindade suurendamise operatsioon, millest ta juba mitu aastat unistanud oli. Christina pole narkoosist siiani ärganud.

Christina Hedlund ei tahtnud oodata kuni ta Rootsis operatsiooni jaoks aja saab. Selle asemel võttis ta kontakti firmaga Medica Travel, mis vahendab iluoperatsioone Poolas. Firma jättis endast soliidse mulje ja Christina pani aja kinni.

Edasi toimus kõik juba kiiresti. Kaks nädalat hiljem oli ta koos elukaaslasega Gdansk´i haiglas. Ta oli närvis kuid ootusärev kui ta operatsioonisaali sõidutati. Operatsioonilaual läks aga midagi valesti ja Christina pole siiani ärganud.

Pärast viis päeva kestnud kaost toodi ta lennukiga Malmö ülikooli haiglasse, kus elukaaslane Benny sai traagilise sõnumi – tõenäosus, et Christina veel kunagi üles ärkab, on väga väike.

Medica Travel esindaja ei võta enda peale mingit vastutust: “Meditsiinilise külje eest vastutab haigla. Minu kohustuseks on välja valida õige haigla ja kvalifitseeritud ilukirurg.”

Praeguseks on Gdansk´i haigla Travel Medica esindajaga suhtlemise lõpetanud “organisatoorsete ja juriidiliste vajakajäämiste tõttu”.

Poola haigla tegeleb nüüd sellega, et kindlaks teha, mis operatsiooni ajal tegelikult juhtus. Rootsi arstide arvates oli tegemist võimsate valuvaigistite liiga suurte kogustega, mis takistasid hingamist ja põhjustasid ajukahjustuse. Pärast operatsiooni ei viibinud Christina pideva kontrolli all, millesse rootsi arstid suhtuvad väga kriitiliselt.

Benny ei suuda eluga edasi minna. “Aga kuidas? Kuhu ma edasi lähen? Minu 13 aastat kestnud elu ei ole enam. Minu plaan on jätkata võitlust Christina elu eest.”

Allikas: uudistesaade Rapport, Aftonbladet

Saadet saate kuulata SIIT

Save