91 aasta vanuses on surnud Itaalia päritolu filmihiid Dino De Laurentiis. De Laurentiis tõi seitsme aastakümne jooksul linale üle 160 filmi, kirjutab BBC News. Napoli lähistel makaronimeistrite pojana sündinud Dino alustas karjääri Itaalias, tehes koostööd Roberto Rossellini ja Federico Felliniga. Fellini 1954. aasta filmiga “La Strada” teenis produtsent De Laurentiis Oscari.

1950ndail algas ka koostöö Hollywoodiga: ta töötas selliste eepiliste filmidega nagu “Odüsseus” (peaosas Kirk Douglas)  ja Audrey Hepburni osalusel valminud “Sõda ja rahu”. De Laurentiis oli ka ulmefilmi “Barbarella” produtsent.

Siirdunud 1970ndatel USAsse, aitas De Laurentiis linale sellised filmid nagu “Serpico”, “King Kong”, “Barbar Conan” ning Hannibal Lecteri saaga neli jagu.

2001. aastal pälvis tipp-produtsent elutöö Oscari.

Tütar Raffaella sõnul suri isa kolmapäeval öösel oma Beverly Hillsi kodus lähedastest ümbritsetuna. “Kino on kaotanud ühe oma suurkujudest,” ütles järelehüüdes Rooma endine linnapea Walter Veltroni, kes pani aluse Rooma rahvusvahelisele filmifestivalile.