Eilses Expressenis ilmus eksklusiivselt kolme lehekülje pikkune intervjuu Camilla Henemark´iga, kes jutustas oma suhtest kuningas Carl Gustaf´iga. Kuid naine pole veel lõpetanud ja jätkab ka tänases Expressenis uute detailide avaldamisega.

Camilla Henemark räägib ajalehele, et SÄPO (Kaitsepolitsei, toim.) oli alati kaasas kui ta kuningas Carl Gustaf´iga kohtus. Ihukaitsjad seisid eemal ja vältisid kontakti. Ta kirjeldab neid sõnaga “stonefaces” (kivinäod, toim).

“Mõnikord oli märgata, et nad olid stressis, kuidas majadest ja kohtadest, kus me olime, sisse ja välja saada,” ütleb Camilla.

Kui kuningas ja Camilla piisvalt diskreetsed polnud ja vahelejäämisega riskisid, võtsid SÄPO mehed asja oma kätte. Üks selline juhtum oli näiteks 1999-l aastal Sandhamn´is.

Kas Sa said neil kordadel kui te kohtusite SÄPO käest juhiseid? Kuidas Sa peaksid olema või kuidas Sa peaksid hiljem käituma?

“Ei, kuid ma nägin, et nad olid stressis. Kord oli nii et “nüüd me peame siit viie minuti jooksul kaduma ja siis tuleme me Sulle järele.” Ja näiteks paadiga väljasõidul olles, siis tulid nad paadiga lähemale ja ütlesid, et “nüüd peate te alla minema, sest nüüd tulevad paadid”.”

Millistel teistel kordadel on nad sekkunud?

“Jaa, näiteks kui valgeks hakkas minema ja oli aeg ära sõita”.

Ja siis koputasid nad uksele?

“Mmm, kui nii hästi oleks olnud, ma ütleksin…”

Ahsoo, nii et nad tulid otse sisse?

“Ei, aga kui me sellest välja ei teinud kui nad koputasid, siis tulid nad sisse. Siis oli ta vihane, mina samuti. Ka paadil. See on natuke alandav. Siis tormasin ma püsti ja lükkasin ukse kinni.”

Siis läks asi Sinu jaoks üle piiri?

“Jah, mitte sellepärast, et midagi oleks toimunud, kuid austusest minu või tema vastu ei sobi avada selle toa ust, kus kaks inimest on samas toas. Ja see, mis toas toimus… See pole kellegi teise asi.”

“Inimesed võivad teha omad järeldused, kinniste uste taga oleme vaid meie need, kes teame. Siis peate leidma kellegi, kes on pealt näinud, see pole võimatu. See on võmalik.”

Mõni SÄPO töötaja ehk? Kas on olnud nii, et nad olid toas sees, kui te seal muidu kahekesi olite?

“Küllap on nad nii mõndagi näinud. Kuid ma ei kavatse rääkida sellest, mida me kinniste uste taga teinud oleme. Sellist asja otseselt kinnitada tundub natuke “too much”.
 
Kuid kinniste uste taga on alati seisnud SÄPO töötajad?

“Seda jääb üle vaid konstateerida.”

Oled Sa kunagi SÄPO autodega koju sõitnud?

“Jah, seda on juhtunud. Aga nad ei rääkinud minuga.”