Näitlejanna Liina Olmaru (43) traagiline roll koolikiusamisest rääkivas seriaalis “Klass: elu pärast” on sundinud naist ka eraelus küsima: “Kuidas elada nii, et sinu lastega ei juhtuks kõige hullemat?” Seda peab kolme lapse ema praegu olulisimaks küsimuseks, kirjutab ajakiri Naised.

Kuulus näitlejapaar Liina Olmaru ja Indrek Sammul (38) on mõlemad osatäitjad mitmes seriaalis, mis praegu meie telekanalite eetriaegu sisustavad. Pere kolm last – Theodor (8),  Timotheus (4) ja Susanna (2) – on veel väikesed ega puutu otseselt kokku suurte probleemidega, millest kõneleb seriaal “Klass: elu pärast,” kus nende ema mängib koolitulistamises surma saanud kiusajast koolipoisi vanemat.

Millal Liina oma lastega koolikiusamisest juttu teeb? “Peaaegu iga päev. Sellest tuleb juttu teha kohe, kui keegi neist on osutunud kiusatavaks või kiusajaks. Meie poistel on omavahelistes suhetes tulnud olla mõlemas olukorras. Esialgu on need muidugi väikesed lapselikud kadetsemised asjade pärast. Aga juttu tuleb sellest ikkagi teha. Perega koos peaks taolisi filme ja seriaale vaatama küll, aga juba suuremate lastega,” arutleb Liina.

“Meie lapsed on veel liiga väikesed, nad ei ole näinud veel midagi sellist, telerist vaatavad ainult multikaid. Hea ja kurja teemadel räägime muidugi kõigi lastega, aga sellises vormis, mis on neile eakohane. Taolist kiusamist näidata, neid tagajärgi teadvustada on ühele kaheksa-aastasele lapsele vara. Filmi võiks ta vaadata ainult siis, kui on umbes 12-13 aastane, kindlasti mitte varem.”