Leili Rooden (52) on Inglismaal elav väliseestlane, kes tegeleb alternatiiv meditsiiniga. “Tunnen end õnnelikuna teades pere liikmete heaolu ja panustamisest heaolusse nii nagu minu võimuses on. Lisaks teeb mind õnnelikuks teadmine minu võimest tervendada läbi Energia Ravi Inimesi,” räägib Leili Gossip.ee-le.

ANKEET

Nimi: Leili Rooden
Vanus: 52
Tähtkuju: Neitsi
Elukoht: Norfolk, UK
Minust: Koertele on Tiigri aasta oluline koostöö aeg. Kui asjaolud nõuavad on Koer valmis haarama algatust, juhtumist ja tarvitama isegi füüsilist jõudu. Pean tegema ohverdusi nii äri- kui ka isiklikus elus. Võib-olla tuleb mul loobuda mõnest oma seisukohast, kuid seda on mõistlik teha ainult siis kui „vahendid end õigustavad“ või kui järeleandmised ja kompromissid saavad ühise asja või suhte.

„10“ on numeroloogia seisukohalt lõpetamise number. Tiiger on üks idamaise horoskoobi tugevamaid märke. Tiigriaastal edu saadab neid, kes suudavad veenvalt jutustada ja tõestada, miks nad peavad oma tahtmist saama. 2010 aastal kuulub Koer Tiigriga ühte meeskonda. Ta mõtleb pidevalt välja midagi uut ja huvitavat. Üsna ebatavalisi tegusid teeb Koer oma aiamaal. Edukas kuu on veel tulekul, nimelt detsember.

Oma 52 eluaasta jooksul olen töötanud erinevates eluvaldkondades, nendest tänaseni olen selja taha jätnud õpetaja amati ja töö kaubandusvõrgus. Hetkel tegutsen Energia Ravi valdkonnas. Sellesse olen mahutanud õnnelikku seitse aastat. Osalen Alternatiiv Meditsiini Messidel kus pakun Energia Ravi, Astraal Refleksoloogiat ja üldse Energia Puhastamist ka meid ümbritsevast keskkonnast. Energia Ravi on meetod, kus peale negatiivse kehasisese ja ka kehavälise energia puhastamist jätkub vastavas kehas loomulik tervenemise protsess. Kõik sõltub ikkagi inimese tahtest, kas ta tahab olla terve ja miks? Kui inimene on üdini positiivne, siis on ka tulem absoluutne- terve keha, terve vaim.

Jagan end ka hooldesüsteemis, kus pole lubatud mingite täienduste ja ideede arendamine. Spordiga olen kogu elu olnud „sina“ peal. Kahe käe sõrmedel võin üles lugeda spordialad mida pole „näppinud“. Lemmik alad on lauatennis, suusatamine, orienteerumine. Kooliaegsed mälestused pärinevad Nõunist, Otepäält ja Savernast.


Mida teie arvate, miks paljud eestlased välismaale kolivad? Kas programm „Talendid koju“ hakkab tööle?

Olid ajad, mil Eesti oli osake Suure Venemaa kooslusest, kus valitses süsteem: keelan, käsen, poon ja lasen. Pääsemaks välisriiki, pidi inimene olema Kommunistliku Partei Liige.  Oli ka võimalus, taotleda läbi kadalipu luba, et külastada välismaal elavaid sugulasi, kes sõjakeerises laia ilma pillutati. Ja kui valikut ei olnud, tehti valik siiski: vargsi minema, mis oli ka väga hea idee minejale.

Leidus siiski targutajaid, kes pildusid kaikaid üle piiri läinute suunas takka järele. Eks me kõik otsime võimalusi, kes varem, kes hiljem. Me ei saa olla tummiknukud ja jahukotid ühel kohal, seda enam, et võimalused on kõigil olemas. Missugused võimalused? Otsida pääseteed ummikust kuhu majanduslangus on juhatanud palju inimesi. Tühjad taskud, tühi kott ja tühi kõht! Tühi kott ei seisa püsti. Paraku tuleb see täita. Kui pole võimalust täita tühja kotti Eestis hetke olukorras tulevikule piiludes, leiad end mõttel t- midagi tuleb teha. Rännata. Ja, seda muidugi. Leiad võimaluse ja oledki piiri ületamas- piiri eneses ja ka riigipiiri. Sukeldud uude süsteemi, uude ümbruskonda teadmisega uutest võimalustest ja lootustest. Haarad kinni esmasest silmapiirile ilmunud „õlekõrrest“. Edasi on juba lihtsam, olles sidunud sõrme, seod ka käe ja oledki imendunud uude maailma. Särahelk silmis piidled varsti uute tuulte suunas ja saad hetke rahulolu. Seod oma mõtted kojujäänute juurde malbe naeratusega südames.

Kampaania „Talendid Koju“ on sisuliselt ilus ja õilis programm. Üks asi on programm mis mahub paberile heades mõtetes ja lootustes, teine aga reaalsus. Kas Eesti tegelikult ikka on valmis kõiki vastu võtma. Kui kõik pöörduks koju tagasi muutuks olukord taas kurvaks mõnele saabujale.

Esiteks tuleks arvestada eestlase loogikaga mis suudab asjad paika seada kõigepealt omaenese minas, kahtlevalt Eesti Majanduse järsus jätkusuutlikkuses. Seda enam, et rahasüsteemi langus ründab taas eestimaalast, mis teadaolevalt on juba teine rahaline kukkumine. Alles see oli kui saime löögi allapoole vööd, millele järgneb teine. Selline olukord, vaadatuna madalamalt mättalt, on ränk löök nii töötute armeele kui ka alla keskmise sissetulekuga peredele. Kui piidleme rahasüsteemi kõrgelt mättalt kus teadaolevalt on pilootsüsteem, siis ülalt alla linnulennult vaadatuna ei märgatagi seda kehvikute armeed, kes on suundunud „lopsakamale rohumaale“.

Alles siis kui piloot suvatseb pilgu heita salongi avastab suureks üllatuseks, et salongis polegi nii palju inimesi kui algselt. Ja siis tekib mõte. Kunagi pole liiga hilja. Ehk… Pole kahtlustki, et selline olukord jätab enamuse lahkujaid „lopsakamale rohumaale“ pöördumatult, kust nad söandavad ehk kunagi ka pilku heita Eestimaisele olukorrale, et kes? kus? ja miks?

Kui palju kulutate aega ja raha oma välimusele? Millised on protseduurid mida teete kodus, mida käite salongides tegemas? Kui tihti ja mida teete?
Vaadates läbi ühe luubi siis aega oskan väärtustada. Teadaolevalt ajaühik meie elukeskkonnas on rahaks väärtustatud. Tavaliselt aeg kuulub enamjaolt rahastamisele. Aeg toodab meile raha kui oskame end maksma panna ja aeg võtab meilt raha, mille investeerime teistesse väärtustesse.

Heites pilgu peeglisse ja vaadates selles peegeldust, avastan vahel, et see kuidas peegelpildilt näen peegelduse välist ilu, tekitab enamjaolt rahulolu aga vahel tahaks sulgeda silmad ja kisendada – „jesver, kes see sealt vastu vaatab?“ Midagi peaks muutma selles peegelpildis.
Ei jäägi muud varianti kui otsin juuksuri, kes oskab mu soovi täita, kuigi tema leidmine on omajagu kole ooper.

Väga raske on mind hetkel ümbritsevast keskkonnast leida mitmekülgsete oskustega ehk laia profiiliga juuksurit. Siin keskkonnas on iga juuksur kindla joone järgija. See annab tugeva tagasilöögi leidmaks ideaali lähedast teenuse pakkujat. Jah, olen olnud katsejäneseks, milles pole midagi rõõmustavat siinses klienditeeninduses. Ainult jutt ja töövahendid ei tee mulle soovitud soengut. Pärast selle loo lugemist võid arvata kolm korda, kui palju kulub mul aega ja raha salongidesse jätmiseks.

Olen ise perenaine nii maniküürile, pediküürile, juuste värvimisest rääkimata. Maniküüri teen kindlasti iga nädal, pediküüri kahe nädala tagant, juukseid värvin vastavalt vajadusele. Loodus on andnud mulle loodusliku ilu, mida eriti ei armasta mürgitada keemiaga. Katsetada võib ju alati.

Kas armastuses ja sõjas on kõik lubatud? Mis on pööraseim asi, mida olete mõne mehe pärast teinud?
Selleks me olemegi sündinud siia maailma – elama ja võitlema. Kuigi viimane nendest võiks puududa.  Meie maises maailmas toimub paraku olelusvõitlus ehk olelusvõistlus, kus tugevam ja targem jääb püsima. Nii on see armastuses ja sõjas. Tingimusteta või tingimustega armastus.< br />Me ei kuulu mitte kellelegi. Oleme mina ise kõigi tunnete, tegemiste, otsustamistega. Vahel tuleb leida kompromiss vinguvast tuulest mis külmutab armastuse. Või oled – lihtsalt oled keegi, ja teadmine, et oled keegi, annab jõu ja vahel ka tiivad leidmaks seda mida otsime. Armastust. Kuid ärge ajage segi armastust ja seksi. Kui su armastus on liialt suur ja siiras, ilma oleksiteta raudses rüüs, ei suru sind keegi nurka ega lükka kõrvale.

Armastus on tunnete tulem ja erilise laine allikas. Läte, millest kiirgub ehedat tajumist armastuse energiana, paneb su meeled kihama ja tunded tulitama. Kas see on armastus? Ka armund olla ei keela keegi ent armumise etapp hääbub välksähvatusena mis tavaliselt lõpeb pimedusega ja helkiva tähe ähmumisega. Armastus kui tunne armastuse energia tasemel on kõikse magusam. Olen kogenud mehe kuuma energialaine tungimist mu kehha, mis samas nõrgestab jalad, tunned end „halvatuna“, samas sooviks liikuda murdosa sekundi vältel selle laine väljastaja lähedusse ja küsida: „Mis tunne sind praegu valdab, kõrvetav kiir?“

Aga alati ei saa, kuigi tahaks ja peaks. Kuigi see võib olla tõelise armastuse otsa komistamise ainuke juhus tuhandete miljonite hulgast. Igaühe jaoks on kuskil keegi. Kellegi õnn võib olla teise inimese õnnetus, teise õnnetus kellelegi õnn. Armastuse elu on sigri-migri täiustatud otsingute ning leidmistega. Mina leidsin ja sina leidsid, kes hooletu jääb ilma, ütlevad laulumängu sõnad. Ilmajääja ootab ja lõpuks leiab temagi armastuse või armastus leiab teda ning sulgub ootuse uks.

Kõige pöörasem asi mida olen mõne mehe pärast teinud on tegemata jätmine. On vaid reaalne käegakatsutav taju ja sõnatu mäng, vaatamata hinge merelisusele milles lained möllavad, tõustes kuue meetri kõrgusteks. Pidin taltuma ja tunded maha suruma armastuse lainete möllus. See oli minu elu kõige pöörasem hetk – loobumishetk!

Kuidas ja kus lõõgastute? Milline on täiuslik puhkus?
Vaatan merd ja tunnetan vaikuse hetke meremüha saatel. Sulen silmad, ent ometi vaatan. Vaatan seda mida näen suletud silmi meremühina saatel. Päike mängleb mu näol. Piisab vaid hetkest, et lummuda hetkes milles olen. Nii põnev ja võimas maailm mu sees. Miks pean kaema kauguste taha? Tuul paitab mu põski, vihma tibab näole. On soe kuid siiski ka külm. Külm hinges mis jäätab kõik möödunu. Nii lõõgastun, muremõtted läind ja kauguste kutse heliseb rinnus. Veel kiikan vasemale ja tean, et siin on hea. Hea ses hetkes, kus keegi ei häiri mind enese mõteteis.

Parim lõõgastus on siis, kui saan tunda end vabana. Vaba häirivatest mõtetest, sagivast keskkonnast. Juba üks ainus mõte mis viitab mu teele- ei lase kellestki end häirida, on mu parim viis lõõgastumiseks. Täiuslik puhkus on aktiivne puhkus. Reisid maailma avarustesse, sihiks uued minule avastamata riigid kus pole veel viibinud. Eelistan lennureise mis olemuselt on kiired ja jalgsimatku läbi uute avaruste.

Kirjeldage olukorda, kui teil on olnud tõeliselt piinlik. Mis teid kõige rohkem marru ajab?

Praktikapäeva lõpul saabub mu kooli grupi juhendaja taas kaubamajja. Tuleb mu juurde fototarvete osakonda, vaatab mind ja saadab pilguga riiulitele paigutatud kaupu. Seepeale lausub: „Täna sa saad praktika hindeks kahe!“ Mul tõusis veri näkku, tundsin enese peas äkk kuumalainet, samas sähvatas mu mõttemall: „kaks. Ma ei saa aru mis siin toimub, eile tegin samamoodi tööd ja sain viie, täna samaväärse töö eest kahe.“

Andsin oma praktika päeviku hinde sisestamiseks. Selle tagasi saades heitsin pilgu ilutsevale „kahele“, mis kirjapildis oli muutunud hindeks viis. Samas lausuti sõnad: „Ma tegin nalja!“ See nali läks mul maksma tulipunase näo ja tõeliselt piinliku hetke. Peale hinde nägemist tundsin kuidas kuumus peas hakkas vaibuma. Kursusekaaslane ütles hiljem, et olin näost olnud sel momendil kui grupijuhendaja minuga vestles, tulipunane ja tundis huvi – „miks?“

Otseselt ei aja mind mitte miski marru. Need „ilusad“ ajad on möödanik. Olen väga tasakaalukas ja kontsentreerumisvõimeline. Ei lase häirida end kõrval lõhkevatest pommidest ja haukuvatest koertest. Vot see on tase! Kuid siiski midagi ikka on. Kas see just marru ajab aga sõna sekka ütleks ja käega katsuks vahel küll kui keegi kellelegi liiga teeb füüsiliselt või sõnadega või on maias kellelegi teisele kuuluvale asjale.
Parem kui igaüks suudaks meist jääda igas situatsioonis tasakaalukaks ja võtaks asju loogiliselt. Rahu, ainult rahu. See on parim viis „maru“-st eemal olla.

Kui saaksite Eesti elus midagi muuta, siis mis see oleks?

Eriti ei muudaks, küll aga täiendaksin mõnes valdkonnas. Nende valdkondade nimistusse mahuks meditsiin ja julgeolek. Võtame või meditsiini valdkonna – meie terviseprobleemide turgutaja. Kui paljud meist on 100% abi saanud haiglates ravil viibides või polikliinikutes perearsti väljastatud retseptist ravimite näol.

Tõele au andes pole tavameditsiin suuteline ravima kõiki tervise kahjustusi, mille nimistusse võime julgelt sisestada, reumahaigused, halvatused, närvi kahjustused, aju kahjustused, vähihaiged. See loetelu on veel üpris pikk.  Kindlasti tuleks kaasata ravisüsteemi võimas ja jõuline eluenergial baseeruv Alternatiiv Meditsiini Teadus, mida on viljeletud juba aastatuhandeid ja väga tulemuslikult.

Avaks uue haigla, mis otseselt baseerub alternatiiv meditsiini suunistlusel, milles põhilist rolli ravis edendaksid hiilerid ja teised eluenergiat oskuslikult juhtivad ja kasutavad inimesed Energia Ravi eesmärgil. Meie elujõu energiaga, mis on meis kõigis ja läbib igat elus asja, on võimalik tervendada inimese energia keha. Energia ravi tulemusena inimkeha taastub hämmastavalt kiiresti. Tavameditsini osaks siinjuures jääks vaid inimese tervise testimine peale energia ravi. Olen ise tegelenud juba seitse aastat energia raviga ja tean kuidas energia ravi süsteem töötab.

Teise asjana muudaks või tegelikult täiendaks julgeoleku süsteemi. Nimelt kodanike julgeolekut. Kas meie Eestis on tagatud inimesele julgeolek, et saaksime kahjustamatult ja häirimatult tegeleda ja elada täisväärtuslikult. Meil ei ole kindlust isegi turvaliselt viibida ükskõik missuguses Eestimaa punktis. Me võime jääda kellelegi jalgu, lähtudes kas kellegi hetke meeleolust või satume varastele saagiks. Loetelu on veel pikk ja pikk. Meil peaks valitsema „Naabri Valve“ mis erineks senisest „naabrivalvest“. Siinjuures rõhutaksin, kui oluline on igasugune kiire informatsiooni levimine turvalisuse tagamiseks ja politsei jõudusid tuleks täiendada ja tugevdada. See paneb kiireima piirangu kuritegevusele.
Teisest küljest vaadatuna: kust ja miks tuleb kuritegevus. Ikka majanduslangusest ja materiaalse elu väärtustamisest. Materjaliks siinjuures on ka toit – meie elujätku allikas.

Kuid paraku on meie väikeses Eestis politsei mannet
u. Mis teeb teda mannetuks, see on koondamine. Seega, „paremad palad“ isegi kõige parema tahtmise juures seisavad silmitsi reaalsusega-lahkuvad. See, et mina siin avaldan arvamist kui saaksin…oleks… . Parem elu on ilma oleksiteta. Peame arvestama hetke olukorraga maailma mastabis, mis antud juhul räsib ka igast küljest eestimaalaste elu-olu.

Mis on viimane asi, mis teile tõeliselt rõõmu pakkus? Mis teid õnnelikuks teeb?

Kindlasti on viimane tõeliselt rõõmu pakkuv asi veel silmapiirile tulemas. Mis on rõõm? Kas see kui nägu naerule tõmbub ja arvad end olema rõõmus läbi naeratuse. Rõõmu võin leida väikesest vihmapiisast mis palaval päeval mu kehale potsatab. Aga see rõõm on üürike. Võin osa saada rõõmust, kaaslase rõõmust, kui temale rõõmu pakkuv mõte või juhtum satub samale lainepikkusele mis minugi silma paneb särama.
Kaasaja ühiskonnas elumere harjal edasi liikumine teadmisega, et ma ei ole siin ilmas väikene putukas. Lähen avasüli vastu uutele katsetustele, kogemustele, õppetundidele. Sedasi seigeldes, läbides labürünte avastan end ühtäkki tunnetamas erilist tunnet. Kas on see rõõm? Rõõm teadmisest, et ma pole kukkunud, vahel küll seisatanud ent siiski liikunud edasi püstipäi eesmärkide suunas. Vaheetapid milleni küündimine võib vahel tunduda venimisena, omab omaette väärtust. Annab aega varuda mõtteid ja ideid mis tekivad välksähvatusena ei tea kust, kuid on kõige õigemad ja tulemuslikumad. Näiteks vaatan tänast päeva ja tean, et homme ma ei tee seda mida olen kavandanud omaenese mõtetega selleks päevaks.

Tunnen end õnnelikuna teades pere liikmete heaolu ja panustamisest heaolusse nii nagu minu võimuses on. Lisaks teeb mind õnnelikuks teadmine minu võimest tervendada läbi Energia Ravi Inimesi.

 

__________________________________________________________
Armas Gossip.ee lugeja! Ootame Sind intervjuu- mängu “Intrigeeriv 7”! Vasta meie poolt esitatud elulistele küsimustele & võid võita 500.- krooni puhtalt kätte! Rubriigist “Intrigeeriv 7” saate rohkem lugeda SIIT

[ot-gallery url=”gallery/leili-rooden-k%c3%b5ige-p%c3%b6%c3%b6rasem-asi-mida-olen-m%c3%b5ne-mehe-p%c3%a4rast-teinud-on-tegemata-j%c3%a4tmine”]