“Võrdlus lääne hittidega on mu lauludele kompliment!” ütleb hiljuti oma debüütalbumi “Ihuüksi” välja andnud lauljanna Merlyn Uusküla selle peale, et kuulajad on tema plaadi kahe loo ja lääne popmuusika paari laulu vahel leidnud tuntavaid sarnasusi, mis paneb mõtted liikuma kopeerimise poole.

“Maailmas on tuhandeid laule, mis on samamoodi üles ehitatud. Kui rääkida aga loo viisist ja sõnumist, siis sealt küll sarnasusi leida ei saa. Ühist võib leida Rihanna ja Eminemi looga ainult üldpildis ja ülesehituses,” ütleb Merlyn Õhtulehele.

“Eks see ole alati nii, et hakatakse millegagi võrdlema, ning kui võrreldakse maailma tippartistide ja hetke kuumimate lugudega, on see mulle ja lugude produtsentidele Vahur Valgmaale ja Avo Aunapuule kompliment. See on märk, et meie tehtud lood käivad ajaga kaasas, on lääneliku saundiga ning ka kuulajad saavad sellest aru,” ei tee Merlyn sellest numbrit, et kuulajad tema laule lääne hittidega seostavad.

[ot-gallery url=”gallery/merlyn-uusk%c3%bcla-plagiaadi-s%c3%bc%c3%bcdistusest-maailmas-on-tuhandeid-laule-mis-on-samamoodi-%c3%bcles-ehitatud”]