18 aastat tagasi nimetati miss Liis Tappo ja kinnisvaraärimees Rene Treiali laulatust aasta unelmatepulmaks. Sel suvel kolis Liis (41) oma abikaasast lahku elama, võttes vastastikusel kokkuleppel enda juurde elama kaks nooremat last – viieaastase Joosepi ja üheteistkümnese Katriini. Vanemad tütred Kirke (17) ja Krõõt (13) jäid koos isaga pere vanasse korterisse.

“Minu otsuse juured on väga sügaval,” tunnistab Liis, kes on viimase poole aastaga kümme kilo maha võtnud ja leidnud eneses senisest malbest koduperenaisest hoopis erineva naise, ajakirjale Naised.

“Elasin väga kaua iseenda eituses, kinnitasin nii endale kui ka maailmale, et minuga on kõik korras, ei julgenud isegi endale tunnistada, et tegelikult ei ole korras.”

“Ma ei tunnistanud endale, et elades vaid kellegi teise unistuse osana, hävin ma ise täielikult. Sain sellest aru paar aastat tagasi, kui minus tekkis tohutu tühjus. Viimasel aastal kulmineerus see elu mõtte täieliku kaotamisega, enesehävituslike mõtetega. Muutusin enese vastu hoolimatuks, võtsin kümme kilo juurde ja mind ei huvitanud üldse, mis teised arvavad.”

Liis rääkis, et jõudis suvel otsusele, et ainus lahendus, on elada eraldi, kumbki omal moel. Naine asus otsime töökohta – iseseisvuse eelduseks on loomulikult ka materiaalne iseseisvus. Pole ju mõeldav elada eraldi mehest, kes sind samas täielikult üleval peab.

“Mul on hea meel, et oleme suutnud lastega rääkida asjad selgeks nii, et säilib mõistev kontakt nende kõigiga,” on Liis õnnelik. Vanemad tütred käivad vabadel õhtutel emal külas kokkamas ja niisama juttu rääkimas. Loomulikult tahaks ema, et kõik lapsed oleksid tema juures, aga sama tahaks ka isa. Nii suhtlevad mõlemad kõigi lastega, ainult elatakse eraldi. Kuni saab selgeks, mis ja kuidas edasi.