Eile 75-aastaseks saanud juubilar Ingrid Rüütel rääkis intervjuus Postimehele oma vastilmunud raamatust “Muutudes endaks jääda”, tööst, perest ja sellest, kuidas ta on suutnud nii kaua tegus ja töökas olla.

“Puhkus ja vaba aeg on suvel, paar kuud katsun Saaremaal olla, aga sealt ka tuleb palju ärasõite teha, palju üritusi on. Näiteks sel suvel oli folkloorifestival Baltika, mille korralduses osalesin kunstilise juhina. Praegu, talveajal ma teen ikka kõvasti tööd, sest ma ju töötan edasi muuseumis,” kirjeldab Ingrid Rüütel oma töid ja päevi.

Viimase aja kõige suurem töö on olnud aga raamatu koostamine. “Kuna ma tahtsin juubeliks välja anda, siis lõpp läks väga kiireks, nii et tuli hommikust kuni 11ni õhtul töötada, need olid küll pingelised, mitte ainult mulle, vaid ka teistele, kellega koos raamatut tegime.”

Küsimuse peale, mis on Ingrid Rüütli saladus, et olla kõrge eani nii tegus, vastab ta nii: “Hommikul ma ei ole suurem asi töötegija, ma olen rohkem õhtune inimene. Aga õhtul ma olen jah üpris töövõimeline. Head geenid, ma ei ütle midagi muud, ma ei ole teinud midagi erilist. Mul on väga tublid vanaemad ja vanavanaemad olnud, ema küll suri üsna noorelt, temal oli väga kehv tervis, aga ta oli ka särav inimene.”