Poliitik Kadri Simson räägib ajakirja Autoleht septembri numbris, et kui tal autos on ruumi, võtab ta hääletajad peaaegu alati peale. “Mul on väga palju toredaid kogemusi hääletajate, eriti noorte õppuritega. On mõni negatiivne kogemus ka, aga need ei ole mind meelt muutma pannud,” räägib Simson.

“Kui ise tudeng olin, hääletasin ja nüüd võtan hääletajaid peale. Kui oled ise hääletanud, saad aru, mis põhjusel inimesed tee ääres on.”

Oma tervamaid elamusi autoroolis meenutades ütleb Kadri: “Teravamad elamused on olnud Tallinna-Tartu maanteel, kus kamikaze-autojuhid teevad treilerist mööda sõites “kolmandat rida”. Korralikul liiklejal käib aeg-ajalt silme eest elu läbi – pole sugugi kindel, et kolmekesi sinna tee peale mahume. Samas arvan, et viimastel aastatel on olukord paremaks läinud. Ka kiiruskaamerad on samm sinnapoole.”

Liikluses ärritab Simsonit aga kõige enam see, et inimesed ei hoia pikivahet. “Ei ole võimalik pidada pikivahet, sest alati keegi arvab, et tal on vaja su autost mööda sõita ja sinna vahele pressida. See vajab teatud mõtlemise muutust – ainult ühest inimesest ei piisa. Autojuhid peaksid kollektiivselt aru saama, milleks pikivahe vajalik on.”