Kadunud Anna Nicole Smithi advokaat, usaldusisik ja kallim Howard K. Stern mõisteti kohtus süüdi kahes salanõu sepitsemise episoodis. Los Angelese ülemkohus leidis, et Stern oli hangeldanud endisele Playboy modellile kangeid ravimeid, süvendades sõltuvust, mis pisitütre ema Anna Nicole’i 2007. aastal vaid 39 aasta vanuses hauda viis.

Glamuuritari tappis 44 ravimi kuritarvitamine. Surma tõi kangete medikamentide, iseäranis uinuti kloorhüdraadi, rahustite klonasepaami, diasepaami ja lorasepaami ning dimedroolisarnase allergiarohu kombinatsioon. 

Neljas kuriteoepisoodis mõisteti süüdi üks Smithi arstidest, psühhiaater Khristine Eroshevich. Teine arst Sandeep Kapoor mõisteti kõigis süüdistustes õigeks.

Los Angelese 12-liikmeline vandekohus oli kuulanud Sterni ning arstide kohtuasjas tunnistusi kaks kuud. Ringkonnaprokurör Renee Rose oli öelnud, et kohtualused teadsid väga hästi, et nad käituvad vääralt ning et nende tegevus on seadusevastane.

Stern mõisteti süüdi retseptiravimite hankimises pettuse teel ning retseptiravimite hankimises ravimisõltlasele. Seitsmes süüdistuses mees süüdi ei jäänud.

Psühhiaater Erosevich mõisteti süüdi samades kuriteoepisoodides ning lisaks kahekordses opiaatide retsepti hankimises valenime all.

Tandemi karistus tehakse teatavaks 6. jaanuaril. Kumbagi võib oodata kolm või enam aastat vabaduskaotust.