Sotsiaalvõrgustik Facebook küll liidab, kuid keerab ka lihtsasti karvupidi kokku – nagu poliitneiu Anna-Maria Galojani (28) ja kunstnik Tanel Veenre (33), kirjutab Kroonika.

Pahandus sai alguse, kui Tanel Tallinna Linnavalitsusest mööda jalutas ja selle aknal rippuvast Galojani kujutavast maalist pilti tegi. Veenre riputas selle oma Facebooki kontole, mis vallandas tema kommentaariumis tohutu kriitikalaine maitsetuks peetud maali ja sellel kujutatud Anna-Maria pihta. Arutlusse sekkus peagi ka Anna-Maria.

“See maal pärineb minu 2007. aasta valimiskampaania reklaampildist ja pole ka suuremat sorti minu maitse, kuid see, kuidas mind rünnati, on lihtsalt ennekuulmatu,” pajatab Galojan. “Seal süüdistati mind otseselt raha varguses, aga mulle polnud kohtukutsetki tulnud. Juristi soovitusel loobusin iroonilise kommenteerija kohtu alla andmisest.”

Galojani sõnul mõistab ta mõne kunstniku kibestumist – on ju rasked ajad, raske on oma töid eksponeerida -, aga seda, et Veenre lõpuks ka tema kommenteerimisvõimaluse blokeeris, peab ta lausa alatuks: “Mitte kõigile ei pruugi meeldida ka Veenre ehted, need võivad tunduda absurdsete, maitsetute ja vulgaarsetena. Mina ei ütle, mis on õige või vale kunst!”

Tanel Veenre pole skandaalist huvitatud. “Minu point oli vaid osutada sellele, et ajal, kui linnavalitsus paneb müüki kinnistu Müürivahe t28/ Pärnu mnt 6 (endine “Laste maailm”), kus asub ainuke professionaalne disainigalerii (Disaini- ja Arhitektuurigalerii) – eksponeerib seesama linnavalitsus uhkelt tõelist kitšiparaadi ja amatöörpildikesi. Galojan ei puutu asjasse, see on teine teema,” sõnab Veenre.

[ot-gallery url=”gallery/anna-maria-galojan-ja-tanel-veenre-l%c3%a4ksid-maali-p%c3%a4rast-t%c3%bclli”]