Tantsukooli Tango treener, neljakordne Eesti meister standardtantsudes Helena Liiv räägib veebilehele Naistemaailm, et tants arendab kehalisi võimeid ning annab võimaluse veeta aega koos oma partneriga.

Kui vanalt võiks/tuleks alustada võistlustantsuga? Miks?
Põhimõtteliselt sobib võistlustants igas eas inimestele. Kui sooviks on tantsus kui tippspordis kõrgetele kohtadele tõusta, oleks kasulikum alustada küllaltki noorelt, näiteks kooliminekul. Harvem tuleb ette, et alles teismeeas võistlustantsuga liitunu võistleb täiskasvanuks saades küllaltki edukalt.  Vaadeldes võistlustantsu kui hobi, meelelahutust, enda vormis hoidmise viisi, võib sellega alustada igas vanuses. Eestis on küllalt levinud seltskonnatantsu kursused, kus tutvustatakse võistlustantsu põhitõdesid, ning harrastustantsijate (hobitantsijate) grupid, millega liitudes on võimalik regulaarselt võistlustantsu harrastada igas vanuses inimestel.

Mida hindavad kohtunikud tantsijates?

Esimese asjana vaatavad kohtunikud muusika rütmis tantsimise oskust, seejärel tantsuhoidu ja sammujooniseid. Kui kõik eelnimetatu on vastavalt üldkehtivatele normidele paigas, võrreldakse paaride liikumist, stiili ja isikupära.
 
Mida annab tantsimine inimesele igapäevaeluks?
Lisaks kehaliste võimetele arendamisele annab ala võimaluse veeta aega koos oma partneriga, kulutades seejuures ka kaloreid ja treenides oma keha.
 
Millist tantsu tasuks algajal esimesena õppida?

Tantsutreeninguid võiks alustada lihtsamate tantsudega, nagu aeglane valss ja rumba, nende juurest liikuda edasi fokstroti ja teiste tantsude juurde.
 
Kui tihti võiks täiskasvanud inimene tantsutreeningutes käia, et püsida tervena ja hoida keha toonuses?

Tantsu nagu igasuguse kehalise aktiivsusega on nii, et vähemalt kolm korda nädalas umbes tund aega korraga peaks aitama keha vormis hoida.