Ajakiri Naisteleht uuris näitleja Eduard Tomanilt, mis on tema meelest Eesti telemaastiku parimad ning ka igavaimad saated, kes on tema lemmiksaatejuht ning mida milline on lemmiktelesnäkk.

Eduardi lemmiksaade on “Batareja”. “Kvaliteetne ja ilus telepilt, mis on ETVs haruldane asi. Originaalne suhtumine kultuuriküsimustesse. Reaalne integratsioon. Lakoonilisus,” loetleb Eduard saate plusse.

Mehe lemmiksarjaks on aga “Sopranod”. “Fantastilised näitlejatööd, mis on seriaalide puhul haruldane. Ja suurepärane stsenaarium.”

Mõttetuimaks saateks peab näitleja aga “Selgeltnägijate tuleproovi”. “Õnneks seda enam eetris ei ole, aga see oli “Selgeltnägijate tuleproov”. Ma ei ole kunagi midagi mõttetumat näinud.”

Tomani lemmik teletegija oli varalahkunud Urmas Ott. “Kõrgema proovi professionaal ja haruldase karismaga isiksus, mis on teletegija jaoks ülitähtis. Tänasel Eesti telemaastikul selliseid pole. Kindlasti on teised, kuid neil on veel palju õppida.”

Milline on aga Tomani lemmiktelesnäkk? “Märulite puhul suitsuvorst või juust, komöödiate ajal pähklid ja romantilise draama või komöödiaga läheb hästi paar-kolm pitsi konjakit.”