«Isa ütles, et sinul, Eve, saab elus raske olema, sest sa oled naine, aga mõtled nagu mees,» tunnistas Eve Kivi (72) ajakirjale Eesti Naine antud intervjuus.

«Võib-olla oli tal õigus. Ma olen alati teadnud, et mina ise vastutan oma sammude eest. Ma olen võimeline otsustama, juhtima, muretsema ise kõik, mida mulle ja mu perele on vaja. Ootus, et keegi teine tuleb ja teeb mu elu korda, on mulle võõras. Kas see on mehelik loomujoon… Võib-olla on. Aga kui naisena panna oma ootused ja lootused mehe peale, siis on see koda küll liivale ehitatud. Sa ei tea ju kunagi, millal võid osutuda viiendaks rattaks vankri all. Ja mis siis alles jääb?»

Muu seas mainis Eve Kivi ka seda, et inimesed võiksid endast rohkem lugu pidada. Sest see, mida sa mõtled ja tunned, mida suhu paned jne, kajastub ju kõik ka välimuses. Rämpsu tuleks vältida – nii füüsilisel, emotsionaalsel kui ka mentaalsel tasandil.

Eve on enda sõnul terve elu saanud süüa puhast naturaalset toitu, alati head liha, juua häid ja kvaliteetseid punaseid kuivi veine ning palju värskelt pressitud granaatõuna- ja apelsinimahla. «Ainukene magus asi, mida ma poest ostan, on šokolaad, mille kakaosisaldus on üle 70 protsendi,» märkis ta.