Eile, 14. oktoobril kogunesid vaatamata vihmasele ja kõledale sügisilmale muusikasõbrad rajule vaimupuhkusele, et rokkida Tudengibänd 2010 finaalkontserdil, kus esinesid 7 parimat tudengibändi. Võitjaks osutus transspunki viljelev kollektiiv nimega “Varuväljapääs”, kes tõi lavale lisaks kitarridele ja trummidele ka flöödi ja trompeti.

Võitjale kuuluvad tiitel “Tudengibänd 2010” ja IS Music Team’i kinkekaart, mille väärtus on 10 000 krooni. Finaalkontserdil hindasid esinenud
tudengibände Aavo Valtna, Peeter Jõgioja, Lea Liitmaa, Kene Vernik ja Ahto-Lembit Lehtmets. “Võitis bänd, kes oli ettearvamatu ja originaalne,” ütles Kene Vernik. Žürii arvates eristus “Varuväljapääs” teistest bändidest lavalise oleku poolest. “Oli tunda, et bänd nautis ennast laval ja neil oli lahe koos pilli mängida,” kommenteeris žürii. Veel leidisid nad, et lavale olid sattunud korraga inimesed, kes sobisid kokku stiililiselt.

Lisaks peaauhinnale Tudengibänd 2010, valis žürii välja parima vokalisti ja instrumentalisti. Mõlemad tiitlid napsas endale bänd nimega “Ketikoerad“, kus vokaalsete võimete poolest oli parim Ikevald Rannap ning instrumentaalselt Valter Nurmsalu. Žürii andis välja erikategooria lavalise liikumise eest noorte elektroonikute bändile “Surakas“. Publiku südamed võitis ülekaalukalt bluus-rokki viljelev “Moonraker“. Žürii soovitab järgmine aasta bändidel mõelda oma nimele, sest nimi peaks vastama kollektiivi olekule ja sõnumile. Samuti arvas žürii, et rohkem tuleks rõhku panna lavalisele olekule ja originaalusele.

Tartu Sügispäevad pakuvad vaimupuhkust kuni 17. oktoobrini, loodetavasti jõuavad tudengid end selle nädalaga välja puhata eelseisvaks pimedaks talveks. Sügispäevade kava oma 100 üritusega pakub kindlasti kõigile festivalikülastajatele meeldivaid elamusi. Juba täna, 15. oktoobril avab Marge Pärnits loengus “Kuidas teha teatrit” näitlemise sügavaid saladusi. Nädalavahetus tõotab tulla sportlik. Laupäeval, 16. oktoobril ootame kõiki tudengeid Spordipäevale ja pühapäeval, 17.oktoobril jalgpalliturniirile.