Eesti Advokatuuri esimees ja Elmar Sepa advokaat Aivar Pilv küsib, kas õigusemõistmine Eestis muutunud kollase Kroonika ja seltskonnajakirjanduse uueks kuumaks trendiks või on õigusemõistmine siiski midagi tõsisemat.

Eesti Ekspressist võib lugeda kaitsepolitsei salvestisi, kus Tallinna linnavolikogu liige Elmar Sepp vestleb mitmesugustel teemadel Ivo Parbusega, keda kahtlustatakse pistise võtmises. Pilv peab äärmiselt kahetsusväärseks, et kohtueelse menetluse staadiumis, kus toimikud on antud tutvumiseks kaitsjatele ja kaitsealustele, lekib toimikutes olnud materjal ajakirjanudusse enne, kui kaitsealused ja kaitsjad on saanud oma seisukohta väljendada.

„Osa avaldatud materjali ei oma kriminaalasjas mitte mingisugust tähtsust ja see tuleks toimikust kõrvalda kui mittevajalik,“ sõnas Aivar Pilv, lisades, et kaitsjad pole veel jõudnud esitada taotlust ebavajaliku materjali menetlusdokumentidest eemaldamiseks.

„Enne kui selliseid küsimusi pole menetluslikult ära lahendatud, kas materjal vajalik või mitte, enne on see juba lekitatud ajakirjandusse. Ma küsin, milleks see vajalik on? See on vajalik a? ?iotaažiks, see on kõmu, see on vajalik avaliku huvi tekitamiseks. Ma küsin, kas meie õigusmõistmine on kollase kroonika ja seltskonnajakirjanduse tekkimise uus kuum trend või on õigusemõistmine midagi tõsisemat? Mul on tunne, et aeg ajalt kaalub kroonika seltskonna pool õigusmõistmise olemuse üles,“ sõnas advokaat.


Refereeritud artikli täisteksti loe Delfist