Eile kirjutas ajakirjanik ja kolme lapse ema Romi Hasa, et meie restoranides ei suhtuta lastesse endiselt kui täisväärtuslikesse inimestesse. Romi artiklist sai omakorda inspiratsiooni presidendiproua Evelin Ilves, kes samuti Facebooki kaudu oma ebameeldivatest kogemustest rääkis.

Ithaka Maria rääkis Publik.ee-le, et nende pere väga tihti väljas söömas ei käi ning see juhtub pigem spontaanselt. Samuti ei ole ta enam viimasel ajal kuigi tihti lastemenüüd jälginud ning palub ettekandjal pigem midagi sellist soovitada, mis lapsele võiks meeldida.

“Vega lemmikud on pastaroad ja kana, aga mina eelistan suppi. Need on iga restorani valikus alati olemas. Portsjonid on ka reeglina täiesti parajad, nii et koolijüts tuleb nendega kenasti toime, aga kui just rõhutatakse, et praad on kobedam, siis oleme palunud seda serveerida kahel taldrikul ja asi on lahendatud.”

Maria, kes ennast väga nõudlikuks kliendiks ei pea, tunnistab siiski, et mõni pisiasi võib meeleolu ära rikkuda. “Näiteks kui on järjekord või kui peab mitu korda paluma lisatooli või kui supp tuuakse otse mikrolaineahjust ja magustoidul on külmkapi maitse. Ka suvisel ajal pakutud külmutatud juurikatest või konservist salat lülitab mu isu välja. Eksimused on inimlikud, aga hoolimatusena näiv suhtumine teist võimalust ei saa!”