Lea Liitmaa (36) elab oma lapsepõlvekodus Pirital juba 30aastat, ega kavatse sealt kunagi lahkuda. Vaikselt loodab ta, et ehk kunagi tahab mõni tema lastest sellest majast oma kodu teha, kirjutab Naistelehe Nipiraamat.

Lead pole sealt välja hirmutanud isegi kaks kummitust, kes sinna elama sattusid ning aastaid nendega ühes majas elasid. Lea ei teagi, kuidas ja kust need kaks vaimu majja elama sattusid, sest tema ema-isa ostsid kodu eelmistelt omanikelt ja need omakorda naabritelt, kes kasvatasid Lea majaalusel maalapil kartuleid.

“Aga samas võib vaime ka igalt poolt endale kaasa haakida. Piisab, kui midagi valesti teed või käid vales kohas,” räägib Lea.

Leale vaimud häda ei teinud, nad olid vaid jäänud majja kinni ja tahtsid lahkuda. Temast endast selleks abi ei olnud: “Ma oskan blokeerida, aga ma ei oska vaime välja ajada.” Nii paluski ta appi Pendli-Veeliksi, kes kutsumata külalised eemale ajas.

Lea keerutab ka ise pendlit. “Siin majas on hea energia. Ja kui tunnen, et midagi on viltu, keerutan pendlit ja puhastan halva välja.” Katusel on tal kadakaoksad, mis tuleb suitsema panna, ja Tiibeti kell, mille helin olla halva energia vastu kõige efektiivsem.

Oma vaimseid teadmisi kasutab Lea ka laste peal. “Teinekord, kui näiteks Geitil tundub, et kõik on korras, püksid kuivad, kõht täis, aga ikka on ärritunud, siis mõtte jõul ning kolme või seitsme manamisega rahustan ta maha. Kolm ja seitse on pühad numbrid,” õpetab Lea.

See manamine tähendab, et ema kordab kolm või seitse korda mõttes, mida ta soovib. “Hästi oluline on teada, et mõttel on suur jõud ja sa pead kindel olema, et sa seda tahad.”