“Sel nädalal alanud sügis tõi kaasa “toredad hinnatõusud”. Kallimaks on läinud piim, varsti juhtub sama leiva ja lihaga. Tootjad ja kaupmehed tahavad enne euro tulekut hinnad “ära korrigeerida”, et uuest aastast oleksid tarbijad kõrgemate hindadega juba harjunud,” kirjutab Ingrid Veidenberg Arteri juhtlauses.
“Igapäevasele pere toidulaua katjale tähendab see sammu naturaalmajandusele lähemale. Iga perenaine saab hakkama oma perele leiva küpsetamisega – ja kui maitsev see veel on, säilitusaineteta pealekauba!”
“Üha enam läheb hinda vahepeal unustuste hõlma vajunud potipõllundus,” usub Veidenberg. “Minu lapsepõlves kasvatati kogu köögivili ise, ka munad ja liha olid omast käest võtta. Kõike ei peagi kalli raha eest poest ostma – kasvatame ise või hangime talunikelt otse!”
“Euro saabumine Maarjamaale on valla päästnud omamoodi ostupaanika – kõik, mis seni ostmata-tegemata-varumata, tuleb n-ö vana rahaga ära toimetada,” kirjutab Ingrid ning usub, et samas võib see päästa ka majandussurutisest. “Selline kibe tarbimine mõjub majandusele hästi ja nõnda muudkui edasi ostes võime euro tulles ka masule mõõmsalt järele lehvitada.”