Mart Sander (43) rääkis ajakrijale Naised, et ei plaani perekonda luua.  Hiljuti rahvusooperis “Silva” lavale toonud Mart Sander tunnistas, et lapsed ja naine tema tulevikuplaanidesse ei kuulu.

Küsimusele, miks nii andekal ja targel mehel peret pole, vastas Sander: “Äkki peaks küsima vastupidi: kas perekonna puudumine on see, mis seda kõike võimaldab? Ma ei tunne vähimatki vajadust füüsilise perekonna järele, vastupidi – ma ei kujuta ennast absoluutselt selles kontekstis ette. Pole midagi kujutanud. Ma vajan eelkõige oma üksindust ja oma aega, aga need kaks mõistet ei pruugi alati perekonnaga kaasas käia.”
 
“Kui mul oleks perekond, peaksin ma selle sulgema eraldi hoonesse ja kulutaksin sellele ilmselt umbes 0,5% oma ajast – ja mis tulus sellest kellelgi oleks?”

Küsimuse peale, mida teeb Mart Sander 10 aast pärast, vastab mees nii: “Olen eraklikuks muutumas küll, aga vaevalt et ma üdini linnainimesena “rohenäpuks” muutun. Loodan ikka seda, et tegelen samadel aladel edasi, ehkki võib-olla mitte enam kaamera ees, pigem selle taga.”

Üksindust mees ei karda. “Naudin üksindust üle kõige. Kristlasena ütleksin ka, et üksindust pole olemas, kui ma tunnen ennast taevase pere liikmena. Mul ei ole rohkem sugulasi kui mu vanemad, ja minu meelest sellest piisab täiesti – meil on üksteisele piisavalt aega ja me suudame pakkuda ka piisavalt privaatsust. Mul on endaga huvitav.”