Eesti on esimene eurole üleminev riik pärast 2002. aastat, kus sularaha hakatakse tutvustama telereklaamide kaudu. Europet, hakkab kehastama välismaal läbi löönud Eesti modell Claudia Meriküla (21).

Pühapäeval õhtul esitlesid Euroopa Keskpank ja Eesti Pank nelja teavitusklippi, mis tutvustavad Eesti inimestele euro pangatähti ja nende turvaelemente.  Kokku valmis rahatähtede kohta neli teavitusklippi. Klippide ja kogu euro sularaha teavituskampaania keskne sümbol on mütoloogiline printsess Europe, kes astub ajaloost tänapäeva ja keda kehastab Eesti modell Claudia Meriküla. Modell valiti välja rahvusvahelisel konkursil.

Euroopa Keskpanga tellitud teavitusklipid valmistas reklaamiagentuur Tank. Klippide jaoks filmimise viis läbi Catapult ja eriefekte tegi Eesti firma FrostFX. Klippide taustaks oleva originaalmuusika autor on Eesti helilooja Ülo Krigul.

Teavitusklippe näeb Euroveebis. Alates novembrist hakkavad klippe näitama Eesti suuremad telekanalid, Eesti Rahvusringhäälingu eetris näeb neid juba varem.

Klipid on toodetud kolmes keeles: eestikeelsed klipid leiab SIIT, venekeelsed SIIT ja ingliskeelsed SIIT.

Eesti võtab Euroopa ühisraha euro kasutusele 1. jaanuaril 2011.

Loe lisaks:
Euro pangatähtede kampaania keskne sümbol on mütoloogiline printsess Europe, kes astub ajaloost tänapäeva ja keda kehastab Claudia Meriküla. Europe oli kreeka mütoloogias Foiniikia printsess, kelle Kreeka jumal Zeus härjaks kehastatuna võrgutas ning enda seljas Kreeta saarele viis ja Kreeta kuningannaks kuulutas. Vanakreeka geograafid võtsid Euroopa kasutusele kohanimena ja nii sai Europe järgi nime terve maailmajagu. Tänapäeval sümboliseerib Europe Euroopa Liitu.

Euro sularaha teavituskampaania põhilised infokanalid on televisioon ja trükimeedia. Televisioonis saab näha kõnealuseid klippe ja trükimeedias tutvustatakse täpsemalt nii sularaha välimust kui ka euro rahatähtede turvaelemente. Kõik sularahaga seotud reklaamid tunneb ära sarnase välimuse ja printsess Europe kuju järgi. Meediakampaania elluviimise eest Eestis vastutab Eesti Pank.

Galerii: Gossip.ee (Helena-Reet Ennet)
 

[ot-gallery url=”gallery/modell-claudia-merik%c3%bclast-sai-euroklipi-reklaamn%c3%a4gu”]