Tallinna Puuetega Inimeste Koda (TPIK) korraldab 1.- 2. oktoobril messi ?Invamess 2010″, mille eesmärgiks on suurendada puuetega inimeste, nende pereliikmete ja valdkonna spetsialistide teadlikkust teenustest ja toodetest, mis aitavad parandada puuetega inimeste igapäevast toimetulekut.

?Puuetega inimeste elukvaliteet ja eneseteostuse võimalused sõltuvad info, teenuste ja toodete kättesaadavusest ning samuti teiste ühiskonnaliikmete valmidusest arvestada erivajadustega inimestega,” ütles TPIK juhatuse liige Külli Urb. ?Kaasaegne infotehnoloogia ja abivahendid aitavad vähendada puudega inimeste vajadust kõrvalabi järele ning suurendavad seeläbi võimalusi osaleda aktiivsemalt ühiskonnaelus.”

Invamessil on võimalik tutvuda õppimisvõimaluste, puuetega inimeste ühingute tegevuste, abivahendi- ja meditsiinifirmade toodete, rehabilitatsiooniasutuste teenustega jpm.

Messi käigus toimuvad mitmed avatud töötoad, mille teemadeks on lapsehoiuteenus ja intervallhoid, esmaabi, tervislik toitumine ja universaalne disain.

Mõlemal päeval on külastajatel võimalik saada sotsiaaltöötaja käest teavet puuetega inimestele suunatud toetustest ja teenustest Tallinnas, vajadusel saab toimetulekutoetuse alast nõu, võlanõustamist ning teavet abivahendite soetamiseks. Lisaks on võimalik saada õigusalast nõustamist. Seekordsel Invamessil on võimalus meeli proovile panna külastades pimekohvikut ja -näitust. Filmihuvilistel on võimalik mõlema päeva lõpus vaadata Eestis tehtud puuetega inimeste elu tutvustavaid filme.

Invamess toimub Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses (Endla 59) 1.-2. oktoobril. Mess on avatud 1. oktoobril kell 13-19 ning 2. oktoobril kell 11-16. Külastajatele on mess tasuta.