Eesti viimaste aastate parim iluuisutaja Jelena Glebova läheb uuele hooajale vastu kahe uue kavaga. Olukorra teeb erilisemaks see, et lühikava on suuresti Tallinna Ülikoolis viimasel kursusel koreograafiat õppiva Glebova enda koostatud.

“See on väga ebatavaline kava,” selgitas Glebova, kes uisutab tuntud teleseriaalist “Seks ja linn” pärit laulu “Labels or Love” saatel. “Sain abi  Veronika Vallimäelt, kes on Rocca al Mare uisukoolis koreograaf. Võtsin temalt hip-hop-tantsu tunde ja siis hakkasin jääl neid liigutusi proovima.”

Vabakava koostamisel oli taas abiks koreograaf Maria McLean, kes tegi Glebovale ka mulluse hooaja kavad. Muusika jäi samaks – Glebova uisutab Nikolai Rimski-Korsakovi “Capriccio Espagnoli” järgi, ent muutus kava sisu. “Tegime selle täiesti ringi,” selgitas Levandi.

Hooajaeelse ettevalmistusega jäi Glebova äärmiselt rahule, lisaks sai ta loodetavasti jagu teda eelmisel hooajal kimbutanud põlvevalust – suvel 21. sünnipäeva tähistanud piiga käis kevadel Pariisis, kus tema haigele põlvele tehti laserravi. Avastardi teeb Glebova ilmselt oktoobri alguses Soomes.