Tennisist Maret Ani paljastab ajakirjale Naisteleht oma lemmiktoidu – naine, kes on pikalt elanud ja treeninud Itaalias, on väga kiindunud kohalikku kööki, mistap pole ime, et talle just pastaroad väga meeldivad.

Siin on tema valikust üks, mida kohe eriti lihtne valmistada. “Kogused ning maitsestamine käib soovi järgi,” viitab Maret ning ütleb: “Ja kuna mina pole suur küpsetaja, olen suur purgiinimene, siis ostan tavalise, lisanditeta tomatipasta ja pesto poest.”

Vaja läheb:
pastat
vett
tomati pastat
pestot
hapukoort
soola
pipart
Parmesani juustu

Keeda pasta kergelt soolases vees poolvalmis. Kui pasta keedetud ja kurnatud, võid sellesse segada võid, siis jääb see mõnus kreemjas ega kleepu kokku. Pasta keemise ajal valmista kaste. Soojenda tomatipastat ja pestot pannil, kuni kõik hakkab mullitama. Siis lisa pisut hapukoort. NB! Hapukoort ei tohi keeta, nii et sega see kastmesse alles tõesti viimasel sekundil. Kaste valmis, vala see pastale. Peale riivi Parmesani.