Tarbijakaitseamet uurib Saku Õlletehase reklaame, kus astub üles ka tuntud näitleja Jan Uuspõld. Amet vormistab oma lõpliku seisukoha antud reklaamide osas peale reklaami nõukoja protokolli koostamist, kooskõlastamist ning kinnitamist, mis võiks toimuda hinnanguliselt nädala pärast, ütles ameti turujärelevalve osakonna juhataja Anne Reinkort BNS-ile.

Nõukoja esimees Olav Osolin ütles, et nõukoda arutas asja ja nõukoja hinnangul ei olnud kõnealused reklaamid reklaamiseadust rikkuvad. Osolin lisas, et nõukoda on vaid ameti juures nõuandev organ.

Saku Õlletehase turundusdirektori Kadri Ärmi sõnul on tema teada ainuke arutelu, mis Saku Originaali reklaamis esineva Jan Uuspõlluga on tekkinud, oli tingitud kuid tagasi aset leidnud Eesti Karskusliidu pöördumisest tarbijakaitse poole, kus liit seadis küsimuse alla tuntud näitleja kasutamise alkoholireklaamis.

„Meie selgitus tarbijakaitsele tugines seadusel, mille kohaselt võib näitlejat alkoholi reklaamis kasutada, kui näitleja ei reklaami alkoholi läbi oma isikliku eeskuju, vaid kehastab tegelaskuju ja loogikal, mille kohaselt on vähe-tuntud näitlejaid Eesti suuruses ühiskonnas küllaltki keeruline leida,“ selgitas Ärm.