Uus uurimus kinnitab veelkord, et rohkem raha teeb inimese õnnelikumaks. Kuid seda vaid teatud piirini, kirjutab briti Mail Online.

Hiljuti läbiviidud uurimus näitab, et õnnetunne ja rahulolu suurenevad samas taktis palga tõusuga. Positiivne efekt vaibub kui palk ületab 940 000 krooni aastas.

“Rohkem raha ei tähenda ilmtingimata suuremat õnne, küll aga seostub vähe raha hingeliste kannatustega,” kirjutavad Princeton´i Ülikooli teadlased. Ning piir läheb niisiis kusagil miljoni krooni juures aastas.

“Võib-olla on 75 000 dollarit (940 000 krooni) selleks künniseks, pärast mida pole enam võimalik oma olukorda veelgi paremaks muuta, nagu näiteks veelgi enam aega veeta koos endale meeldivate inimestega, vältida haiguseid ja valu ning kasutada oma vaba aega,” kirjutavad teadlased.

Üheks võimalikuks põhjenduseks, miks piir läheb just selle summa juurest on see, et tavaliselt eeldab rohkem raha ka pikemaid tööpäevi, mis omakorda toob kaasa selle, et vaba aega jääb vähemaks.

Samal ajal ei loe mitte vaid absoluutne rikkus vaid ka suhteline. “10 miljonit aastas teenida võib tunduda mittepiisav kui kõik sinu sõbrad teenivad 20 miljonit aastas,” ütleb Dr. Chris Boyce Warwick´i Ülikoolist.