Krõõt Kiviste on imeilus ning väga tegus 27-aastane naine. Ta juhib tantsuklubi Shaté, on ööklubi Maasikas loovjuht ning Arctic spordiklubi treener. Krõõt asutas tantsuklubi Shaté 12 aastat tagasi vaid kaheksa tantsijaga, nüüdseks on klubis 12 gruppi rohkem kui 240 tantsijaga.  Ka tulevikuplaanid seob Krõõt enamasti tantsuga.

Pühendumine on tähtsam kui anne
Kõige tähtsam on Krõõda jaoks tahe ja pühendumine tantsule. Ta ütleb, et on näinud oma käe all paljude algselt vähem talendikate tüdrukute arenemist säravateks esitantsijateks ning teiselt poolt on tema käe all õppinud väga suure potentsiaaliga tüdrukuid, kelle areng on jäänud puhtalt ego tõttu seisma.

Tantsijal peab olema tema meelest julgust ning soovi end ületada. Tantsija peab püüdma olla iga päev parem tantsija kui eile. Peab tunnistama oma vigu ning mõistma, et keegi pole kunagi „valmis tantsija“.

Kõik muu peale tahte – painduvus, plastika, täpsus, rütmitunne, stiilitunnetus – on õpitav ja õpetatav.

 
Tiimitunne on väga oluline
Ka sotsiaalsed oskused on Krõõda sõnul väga tähtsad. Krõõt peab Shaté nii pika ja eduka arengu põhjuseks seda, et klubis pööratakse koreograafia omandamise kõrval võrdselt  tähelepanu ka gruppide sisekliimale – omavaheline läbisaamine ja tiimitunne grupis on see, mis tegelikult päevast päeva trenni tulema paneb.

Iga päev trenni 60 km kaugusele
Tants peab tulema seestpoolt.  Krõõt arvab, et kui ema pani lapse trenni, sest ema arvates on see lapsele hea, siis sellest midagi suurepärast ei tule.  Krõõt mäletab, et otsis juba neljandas klassis kõikvõimalikke trenne Tallinnas ja Raplas, kus oleks olnud võimalik tantsida. Ta elas Kaius, kus ühistransport oli peaaegu olematu.  Niisiis  palus Krõõt pea iga päev oma vanemaid, et nad teda 60 km kaugusele trenni sõidutaks. Pika teekonna võttis ta ette iga ilmaga, olenemata väsimusest või haigusest. Krõõt tahtis lihtsalt nii väga tantsida, et trennist puudumine ei tulnud kõne allagi.

 
Igas tüdrukus on tegelikult säde olemas
Krõõt usub, et iga treener annab endast maksimumi oma õpilaste jaoks.  Tema puhul on väga oluline lähedus oma õpilastega. Ta teeb kõik, et tantsijad saaksid teda usaldada.  Krõõda jaoks on tunne vastastikune – tema avab ennast õpilastele ning õpilased talle. Krõõt rõhutab, et ta tõesti hoolib väga oma kõigist tantsijatest.

Krõõt ei taha pelgalt samme õpetada, vaid tõeliselt innustada tüdrukuid. Igas tüdrukus on tegelikult see säde olemas, ta püüab treenerina luua kõik tingimused, et see saaks areneda.

Algaja tantsija peaks teadma, et kõik võtab aega. Krõõt rõhutab, et tähtsaim on püsivus ja tahe endaga tööd teha. Alustada tuleb põhilisest ning siis harjutada, harjutada, harjutada. Krõõda sõnul on tõeline tantsija valmis proovima kõiki erinevaid stiile, et siis leida see „enda oma“.

 
Tants on eluviis
Krõõt ei oska otseselt öelda, mida tants talle annab, kuid ta ei kujuta oma elu ilma tantsimiseta ette. Tema jaoks pole see enam ammu ainult trennisaalis ja lavadel toimuv, vaid see on eluviis. Kui Krõõt ei tantsi, on ta meeled avatud uutele ideedele – kunagi ei  või teada, kust tuleb  värske inspiratsioon uueks kavaks.

Tantsuvõhikule selgitab ta, et tants on kõige laiemas mõttes kehaga kontaktis olemine. Õppides tantsima, õpid sa ka oma keha paremini tundma. Tantsides moodustavad su keha ja vaim ühtse terviku.  Tegelikult pole vahet, mis stiiliga täpsemalt tegeletakse, kui seda tehakse siiralt ja austusega tantsu vastu.  Kuid selleks, et tunda tõelist vabaduse ja harmoonia tunnet ,on vaja tehnikat ning tantsu alustalasid, millelt edasi areneda.

 
Vabal ajal ning töö-ajal pole vahet
„Ma olen praegu väga- väga õnnelik!“ rõõmustab Krõõt. Ta ütleb, et on leidnud endas tasakaalu ning ta saab tegelda asjadega, mis talle tõeliselt meeldivad. Krõõt on väga tänulik selle üle ja räägib, et kui ta saaks valida ükskõik millise elu, siis ta valiks täpselt selle elu, mida ta praegu elab.

Krõõt ei tee enam ammu vahet, millal on vaba aeg ja millal on töö-aeg. Kui enne trenni on tal mõnikord väsimus, siis paneb Krõõt muusika mängima ja vaatab õpilastele otsa ning väsimus on kadunud.  Mõnikord tõesti kuhjub palju asju, kuid tema graafik lubab vajalikul hetkel aja maha võtta ning jõudu koguda.

 
10 latte kohvi päevas
Krõõda sõnul teeb ta palju natukene imelikke asju, kuid tema arvates teevadki need elu tõeliselt lõbusaks ja nauditavaks. Krõõt joob umbes 10 latte kohvi päevas. Kui oleks huvitavama märkmiku võistlus, saaks Krõõt kindlasti esikoha, kuna ta kaunistab iga nädalat kalendermärkmikust temaatiliste kleepsudega. Ka mõtleb ta vahel ise sõnu välja ning kasutab neid ülima enesekindlusega. Tooteid meeldib talle osta maxi-kogustes ning tal on kodus täiesti põhjendamatult suur  kosmeetika laoseis.  Krõõdal on mõned valdkonnad super organiseeritud, nt on tema kõik CD-riiulid sildistatud, kuid samas teises valdkonnas võib valitseda täielik kaos.

 
Sama rada pidi edasi
Krõõt soovib kindlasti jätkata seda rada, mille ta on valinud. Ta tahab innustada inimesi ning olla veel parem tantsuõpetaja. Praktilisest küljest soovib Krõõt jätkata oma õpinguid nii PR-i kui koreograafia alal, leida uusi väljakutseid ning proovida kätt ka mõne suurema tantsuvormi seadmisel. Ka tahab Krõõt panna aluse uuele showtantsu võistlussarjale ning projekte on tal veelgi.

Tantsutreenerina peab ta protsessi tähtsamaks kui sihtpunkti, seepärast hindab Krõõt iga kordaläinud lihtsat päeva isegi kõrgemalt kui mõnd autasu. Kuid tiitleid on tore saada, ta on uhke oma õpilaste kõrgete kohtade üle nii Koolitantsul kui rahvusvahelistel võistlustel. Krõõdal on väga suur au vastu võtta 2008. aasta parima tantsuõpetaja tiitlit.

Endas hindab ta enim pühendumist asjadele, mida ta armastab, kirglikkust oma tegevustes ja loovust. Kindlasti hindab Shaté juhataja Krõõt vaba ja piirideta mõtlemist!

 

Sõbranna ning Shaté treener ja tantsija Maive Krõõdast:
Meie Krõõt  ei jäta kedagi ükskõikseks. Krõõt on üdini positiivne ja tegus inimene. Miski ei kohuta teda, miski ei tundu liiga raske, et mitte proovida ning miski ei jää süstematiseerimata. Kõike teeb ta südamega, mõttega ja loovalt. Vahel ta unustab asju ka, kuna ta on kõigest inimene ning ei saa mäletada oma 24-ndat kohustust, mis selleks päevaks planeeritud oli. Krõõdaga pole kunagi igav, vastupidi – naer saadab meid alati.

Kokkuvõttes – rohkem kui  200 tantsijat Shatést armastavad Teda väga ja see ongi talle endale kõige olulisem!

 

Ema Ülle Krõõdast:
Krõõt on lapseast saadik olnud toimekas ja organiseeriv, ta suutis alati teistele huvitavat tegevust pakkuda. Krõõda sihikindlus ja tahe olla esimene ning sellest tulenevalt end armu andmata piitsutada, on toonud talle ka suure edu. Väikesest peale on ta seisnud nii oma, kui ka teiste õiguste eest. Juba lapsena vaidlustas Krõõt oma karistused, kui need tundusid talle ebaõiglased.

Ma olen väga uhke, et mul on selline ilus ja arukas tütar, kes on kasvanud maal, saab hakkama linnas, kellel on avatud süda ja lahtine käsi, kes hoiab oma vanaema mälestust ja suudab oma väljakujunenud  isiksusega pakkuda paljudele rõõmu ja tuge. Krõõt teab, mida ta tahab ja Krõõt saab, mida ta tahab. Krõõt oskab teistega arvestada ja Krõõdaga arvestatakse.

[ot-gallery url=”gallery/kr%c3%b5%c3%b5t-kiviste-gossip-ee-le-ma-panen-oma-s%c3%bcdame-k%c3%b5igesse-mida-teen”]