Lauri Pihlap (28) artistinimega Lowry on muusikute Priit Pihlapi poeg ning meie seast kahjuks juba lahkunud Tarmo Pihlapi vennapoeg. Eestis on ta juba aastaid tuntud laulja ning tema karjääri alguspunktiks võib vast lugeda „Kaks takti ette“ lauluvõitlust, kus Lauri 16 aastaselt osales ning pärast seda järgnesid Lauril mitmed salvestused, projektid ning osad muusikalides. Noort muusikut ei takistanud edasi pürgimast ka tõsiasi, et ta sai juba 19 aastaselt isaks. Lauril on tütar Sofia-Liis, kelle ema on Lauri klassikaaslane gümaasiumipäevilt. Aastal 2000 ühines Lowry rnb bändiga Soul Militia.

Soolokarjäärija tegi Lowry ametlikult algust aastal 2007. Praeguseks ongi Lauri sooloartist ning lisaks juhib ta pühapäeviti raadios SkyPlus koos Andi Raigiga saadet „Soovikas“. Oma uue albumi, mis hakkab kandma nime “LP” loodab andekas laulja valmis saada juba selle aasta sügisel ning varasemast tuttavad lood plaadil on “Nädalalõpp,” “Öö Veeda Minuga, “You Ain´t What I Need” ning “Let´s Change.”

Kuidas on möödus teie suvi, milline on olnud selle suve meelejäävaim hetk?

Suvi on möödunud kenasti. Meeldejääv ongi käesoleva aasta suvi, sest paremat ilma poleks saanud tahta. Olen puhanud, samas ka tööd teinud. Meelde on jäänud toredad kontserdid Tallinnas, Varblase terassil ning Pärnus, Sugari terassil. Tänud kõigile, kes kuulamas käisid!

Teil ilmus hiljuti uus singel „Just nii nagu peab“ ning sügisel on oodata ka uut albumit. Rääkige mõne sõnaga oma uue singli sünnist ning milliste sõnadega iseloomustaksite oma tulevast albumit?
Uus singel on lihtne ning positiivne poplugu. Laul sai kirjutatud oma kodus, klaveri taga, möödunud aasta kevadel. Valmis sai pala lõplikult viimistletud sel kevadel. Produtseerisime koos sõbra ja bändikaaslasega (Soul Militia) Kaido Põldmaga. Muusikutena aitasid mind stuudios oma isa, Priit Pihlap ning hea kolleeg, James Werts. Ma ei mäleta päris täpselt, millest oli tingitud pala kirjutamisel selline positiivne emotsioon ehk oli see lihtsalt kevadine päikesepaiste. Sõnad ütlevad igatahes kõik ning millestki valesti aru saada pole siin tekstis võimalik.

Albumi loodan valmis saada käesoleva aasta sügiseks. Lood pärinevad (nagu debüütplaadi puhulgi) minu sulest ning koostööpartnereid on päris mitmeid, kes on aidaud produktsiooni ning pillimängu poole pealt. Eks varsti saab asjadest ka lähemalt rääkida. Materjali on nii eesti-kui inglisekeelset ning stiililiselt on see popmuusika album, milles sugemeid r&b’st, soulist, hip hop’ist, rokist ning tantsumuusikast. Kirju pilt, aga huvitav.

Kust saate inspiratsiooni uute lauludkirjutamiseks, kas need on seotud teie isikliku elu ja hetke meeleoludega või on need pigem puhas fantaasia?
Lugude kirjutamiseks tuleb inspiratsioon elust enesest. Tuleb oma emotsioonides ning mõtetes pisut ringi sobrada ning materjali on küllaga. Inspiratsiooni ei pea aga tingimata ammutama vaid oma isiklikest kogemustest. Maailma on suur ja lai. Tuleb lihtsalt silmad ja kõrvad lahti hoida.

Kes on teie iidolid laulumaailmas?
Ma olen MUUSIKA fanaatik. Olen lapsest saadik kuulanud väga palju erinevat kraami – soulist metalini. Ma ei hakka siin kirjutama pikka nimekirja. Nimetaksin tähtsaimad – Michael Jackson, Stevie Wonder, Boyz II Men, Sting…

Peale lauluoskuse olete silma hakanud ka oma hea tantsuoskusega, kas võtate kuskil tantsutrenne ning kasutete koreograafe või seate sobilikud tantsusammud ise oma laulude juurde?
Ma pole tantsja, kuid olen inimene, kes tantsimist armastab. Olen alati olnud huviline, kes vaatab videoid, proovib järgi, naudib õnnestumisi… 10 aastaselt umbes proovisin moonwalkida. Ei tulnud nii välja nagu peab. Jätsin asja sinnapaika. 14’selt sain vist enam-vähem käppa.
Tantsuga olen lähemalt tegelenud umbes 10 aastat. Kõik sai alguse minu ühinemisest ansambliga 2XL, kellest hiljem sai Soul Militia. Seal olin ma kohe fakti ees- kirjutame lugusid, laulame ja tantsime. Õnneks tulen asjaga toime. Tööd peab tegema, kuid see on nauditav. Hip hopi trenne olen võtnud mitmeid aastaid stuudios Dance Act ning kavatsen jätkata. Koreograafilise poole pealt (muusikavideo, mõningased lavashowd) on suureks abiks olnud tantsustuudio Semiir, eesotsas sõbra/bändikaaslasega (Soul Militia) Semy Morgun’iga. Ka omal on ideid mida realiseerida.

Lauljana olete pidevalt avalikkuse tähelepanu all ning seega peate kindlasti palju rõhku panema oma välimusele. Millised on teie igakuised iluprotseduurid ning kuidas hoiate end vormis?
Avalikkuse tähelepanu all või mitte, hästi tahab end tunda igaüks. Kui on võimalus muretseda miskit uut oma garderoobi, siis püüan seda teha. Trenni jaoks püüan aega leida, olgu see tants, korvpall, jooks, ujumine või hantlitrenn. Erilisi iluprotseduure mul pole. Nagu kõik, käin aeg-ajalt juuksuris või külastan solaariumi, kui enese jaoks liiga kahvatu tundun.

Kuidas tulete toime kuulsuse ja fännidega? Meenub teile ehk mõni kentsakas lugu seoses fännidega?

Kuulsus ja fännid… See on huvitav teema. Probleeme pole ja kurtmiseks ei ole põhjust. Aeg-ajalt ma lihtsalt mõtlen, kui veider see on, et mõned inimesed, kes sind isiklikult üldse ei tunnegi, vihkavad sind kogu südamest, sest nad ei talu su muusikat või su nägu või kes teab mida. Samas mõni räägib sinust kui mingist geeniusest või ebajumalast… Siin väikeses Eestis tundub see kõik mulle hästi kummaline. Samas, kui tuntus ja inimesed, kes minu talenti austavad, tekitavad minus positiivseid emotsioone, siis on kõik hästi. Kõigega peab igatahes toime tulema, sest see käib minu elu ja tööga kaasas.

Kentsakaid lugusid hetkel meelde ei tule. Hiljuti aga leidsin suure hulga fännikirju. Aastaid tagasi, kui kogu maailm polnud veel viimse piisani internetti kolinud, saadeti neid ikka päris palju. Praegu oli neid tore lugeda.

Kuidas sisustate oma vaba aega?
Söön, magan, loen, vaatan telerit, veedan sõpradega ja perega aega, käin kinos, klubis, kontserdil. Kõik oleneb ajakavast, tujust, võimalustest. Reisida tahaks rohkem…

Teid võib sageli näha liikumas kaunite naiste seltsis ning meedias on teid ka paari pandud mitmete tuntud Eesti naistega. Kas hetkel on teie süda vaba ning milline naine üldse suudab teie südame võita?
Ju siis on tutvusringkonnaga vedanud ja seal leidub ilusaid naisterahvaid. Mis ma muud oskan öelda. Meediale meeldib ikka uusi ja kuumi paare tekitada või leida. Nii lihtsalt on alati olnud. Minu südamega on hetkel kõik korras, tänan küsimast. Kes elus miskit võita tahab, see peab palju mängu panema. Nii ma olen kuulnud…